Budget Parijs: 12 dingen om te doen in het 12e arrondissement

Er zijn 20 districten in Parijs en elk heeft minstens één reden om te bezoeken. Tja, soms is er maar één…

Maar de 12e, ten oosten van de stad en op de rechteroever (ten noorden van de rivier), is een van de minder bezochte buurten die nog genoeg redenen heeft om de dag door te brengen. Je hoeft het niet bovenaan je lijst te zetten, maar als je terugkeert naar Parijs of een hotel hebt gevonden waar je van houdt, heb je geluk – we hebben 12 dingen verzameld waar we van houden. 12e

Grappig hoe dat uitpakte, toch?

7. Bois de Vincennes

Een van de twee enorme “groene longen” van de stad, Bois de Vincennes is een gigantisch park verdeeld in het 12e arrondissement. Het historische kasteel is het hart van de bossen, maar het is ook goed om te dwalen, roeien en in het algemeen te genieten van de natuur die je in de rest van Parijs niet aantreft.

8. Dierentuin van Vincennes

Eindelijk open na meer dan twee jaar renovatie, Dierentuin grenzend aan het Bois de Vincennes is een hoogtepunt van de reis van elke dierenliefhebber naar Parijs. Dit is een geweldige keuze voor kinderen!

9. Port de l’Arsenal

De plezierboten die langs het einde van het Canal St-Martin varen voordat het de Seine binnenvaart, zijn de perfecte plek om op een luie middag te picknicken. Haal wat te eten op de nabijgelegen markt op Richard Lenoir Boulevard (donderdag en zondag) en leun achterover met een wijntje. Port de l’Arsenal.

10. Parc de Bercy

Deze een klein park naast Bercy Village is anders dan de meeste andere Parijse tuinen. Het is verdeeld in drie delen en staat vol met kleine vijvers, fonteinen, loopbruggen en nissen die wild en romantisch zijn.

11. Bruisend water in Jardin de Reuilly

Als Parijs waterfonteinen aanbiedt, hebben ze dat natuurlijk sprankelende versie ga met alles. In een poging om het aantal plastic flessen voor Perrier en ander bruisend water te verminderen, opende de stad de eerste openbare borrelende waterfontein van Parijs in deze tuin. Proef, vul een fles en bespaar een paar euro.

Gerelateerd: Waarom je nooit water moet kopen in Parijs

12. Aquarium de la Porte Dorée

Gebouwd in 1931 koloniale expositie, dit aquarium nu zijn er 5.000 dieren, waaronder krokodillen. Het ligt pal naast het Bois de Vincennes, dus het is een geweldige middagactiviteit na het verkennen van het groen.