Budgetreizen in Turkije: nachtelijke bustour

Schrijven over avonturen in parijs mag dan prachtig zijn, maar iedereen heeft vakantie nodig. Daarom heb ik juli doorgebracht met het verkennen van het verbluffend mooie Kalkoen. Na een paar cruises en cruises langs de Lycische kust (die ik overigens ten zeerste aanbeveel voor een strandvakantie), moest ik voor mijn vlucht naar huis uitzoeken hoe ik terug kon naar Istanbul.

Reizen door Turkije is een relatief stressvrije en voordelige ervaring. Voor al het geld dat ik aan reizen heb uitgegeven, zou ik waarschijnlijk alleen een treinkaartje voor een enkele reis in Frankrijk kunnen kopen!

Om te reizen heb je verschillende opties:

Turkije per vliegtuig

Binnenlandse vluchten in Turkije zijn doorgaans erg voordelig door de concurrentie tussen de verschillende Turkse luchtvaartmaatschappijen. Er bestaat verschillende luchthavens die het land dienen, en u kunt vliegen met:

Atlasjet: www.atlastjet.com
Onur Air: www.onurair.com.tr
Pegasus-luchtvaartmaatschappijen: www.pegasusairlines.com
Sun Express-luchtvaartmaatschappijen: www.sunexpress.com.tr
Turkse luchtvaartmaatschappijen: www.thy.com

Prijzen kunnen variëren van €30 tot ongeveer €100… niet slecht!

Turkije per trein

De Turks spoorwegsysteem algemeen als achterhaald beschouwd, maar langzaamaan wordt het beter. Neem de trein als je op zoek bent naar een rustigere en meer schilderachtige reis, want de spoorlijn is zeker niet de meest directe route tussen plaatsen in Turkije, maar het kan zeker mooi zijn. De sneltrein tussen Istanbul en Ankara wordt behoorlijk populair, duurt slechts 3,5 uur en kost ongeveer 33 euro.

Voor meer informatie raad ik je aan een bezoek te brengen aan Stoel 61 pagina in Turkse treinen.

Van daaruit zocht ik vermoeid naar een Varana-minibus (dolmus) met Taksim op het raam geschreven om me naar mijn eindbestemming te brengen. Natuurlijk stond de bus al op me te wachten en heb ik genoten van een gratis ritje naar het centrum van Istanbul.

De nachtbus in Turkije was een geweldige ervaring. Ik voelde me comfortabel, veilig, goed gevoed en mijn portemonnee was blij. Slapen in de bus hoefde niet te betalen voor nog een nacht in een hotel of hostel. Als je van plan bent om Turkije te bezoeken, laat je dan niet misleiden door het idee van een lange busrit – misschien vind je het gewoon geweldig!