Budgettips van 7 dagen in Lissabon

Omdat ik tweetalig ben (Engels en Spaans), hebben mijn reizen me naar enkele van de mooiste Spaanssprekende landen ter wereld gebracht. Maar ik wist niet zeker of het me zou helpen om naar Portugal te gaan. Dus met wat geld, handbagage en de wens om een ​​nieuwe taal te leren, vertrok ik naar Lissabon.

Je zult de goedkope leuk vinden Lissabon; de manier waarop je elk gesprek met Obrigada begint en eindigt (dank je), de klanken van Fado-gitaren, de aanblik van lemen daken en de smaak van Galão (espresso met melkschuim). En natuurlijk lage prijzen voor bijna alles.

Hier is een lijst met goedkope dingen om te doen tijdens een zevendaags verblijf en een collage van fotoherinneringen. Laten we Lissabon gaan verkennen!

Waar te verblijven

Avenida da Liberdade slingert door Lissabon, waardoor het een handige thuisbasis is als je in de stad bent. Voor een BnB-ervaring dicht bij deze hoofdattractie, bezoek Residentieel Alegria (Praca da Alegria 12). Het hotel wordt beheerd door een Franse eigenaar. Het heeft 35 kamers met eigen badkamer en een vleugje stijl met uitzicht op het park. Het is ook op loopafstand van veel van de bezienswaardigheden van Lissabon, waardoor het een uitstekende uitvalsbasis is om de stad te verkennen. Tarieven beginnen bij € 69 voor een tweepersoonskamer.

Naar de stad met wijn en Fado

‘S Nachts komt de stad tot leven met muziek en licht. Als je een combinatie van beide wilt vinden, kijk dan eens Chapito en Mesa, waar ik aan een hoektafel ging zitten om (met wijn) te schrijven op een straatmarkt met lokale snuisterijen. Als je op zoek bent naar nieuwe onderwerpen, ga dan naar Principe Echt, waar alle fashionista’s naartoe gaan.

Mis de kans niet om authentieke fadomuziek te zien wanneer je naar Lissabon komt. Er zijn verschillende plaatsen om de show te zien, maar S. Fado is een gezellige plek die heerlijke Portugese gerechten serveert met live fadomuziek. Het is zo romantisch dat je misschien wel verliefd wordt na een avondje hier.

Dagtocht naar Sintra

Als de tijd het toelaat, raad ik je aan om een dagtrip vanuit Lissabon. Een van de beste is tot Sintra, waar Moorse kastelen een terugreis bieden. Maak je klaar voor een wandeling in de bergen en maak onderweg veel foto’s. Afbeelding van Castelo dos Mouros is iets waar je over wilt opscheppen als je thuiskomt.

Voor meer attracties om toe te voegen aan je takenlijst in Lissabon, is hier een kaart samengesteld door Google:

De auteur pauzeert in het Eduardo VII-park ten noorden van de Avenida da Liberdade.

Alle foto’s door Alisha Miranda en Philippe LeSaux