Dagtrip naar Londen: geschiedenis en entertainment in Warwick Castle

Engeland heeft veel interessante toeristische attracties binnen een dagtochtafstand van Londen, en er zijn veel geweldige plekken om te verkennen. Een daarvan is Warwick Castle, gelegen in Warwick, op een steenworp afstand van Birmingham. Warwick Castle, op slechts 90 minuten met de trein van Londen, combineert meeslepende geschiedenis met tactiel entertainment.

Warwick Castle: een familieattractie met echte geschiedenis

Warwick Castle, gerund door de Britse attractiegigant Merlin Entertainments, is een grote familieattractie: een uitgebreid gerenoveerd kasteelcomplex, grotendeels gebouwd in de 14e eeuw. In tegenstelling tot Windsor Castle is Warwick Castle nooit helemaal opnieuw opgebouwd. Hierdoor is het vrij gemakkelijk om zich te verhouden tot historische tijdperken en architectonische details.

Februari. Ik begon mijn bezoek met Piliakalnis, gebouwd in 1068. In opdracht van Willem de Veroveraar en het oudste onderdeel van het kasteel. Ooit het belangrijkste onderdeel van het verdedigingssysteem van het kasteel, is het al lang overtroffen door andere elementen van het complex. Tegenwoordig is het een geweldige plek om het omringende landschap met zijn vele tinten groen te verkennen na een lange, natte winter.

Dit is duidelijk geen onontdekte puinhoop op het platteland. Maar hoewel Warwick Castle glad en leuk is, is het niet machteloos. De focus van het kasteel op het ontvangen van gasten komt voort uit een georkestreerde toewijding om trouw te blijven aan de geschiedenis. Dienovereenkomstig zijn de dagelijkse shows gekoppeld aan echte gebeurtenissen – bijvoorbeeld geplande duellerende optredens, een historisch geverifieerd zwaardgevecht nabootsen en zijn geen verzinsel van de verbeelding van een marketeer.

Lange tijd eigenaren van Warwick Castle, de familie Greville in 1978. verkocht het kasteel aan de Tussauds-groep; het werd later overgenomen door Merlin Entertainments. Deze nevenschikking geeft een zekere theatraliteit aan sommige tentoonstellingen van Warwick Castle, met name die van een weekendfeest in 1898 georganiseerd door Frances Greville, Gravin van Warwick. Ik moet toegeven dat de zorgvuldige plaatsing van het wassen beeld tussen de artefacten en rekwisieten in de kamers die bij dit display horen, behoorlijk goed is gedaan.

Gefeliciteerd met je 1100e verjaardag!

in 2014 is een bijzonder goede tijd om Warwick Castle te bezoeken. In april beginnen er twee grote verjaardagsvieringen. Het kasteel viert zijn 1100ste verjaardag met alle nieuwe shows, terwijl de stad Warwick zijn grote verjaardag viert met festivals, beurzen en St. George’s Day-vakantie op 19 april.

Manieren om te besparen op toegang

Op het eerste gezicht is de toegang niet erg goedkoop, maar er zijn verschillende manieren om te besparen. Volwassenen betalen £ 25,80 om het kasteel binnen te gaan; kinderen betalen £ 21,60 per stuk voor het kasteel. Bezoekers kunnen geld besparen door vooraf tickets te kopen. Tickets in de voorverkoop zijn goedkoper dan tickets die je op de dag van je bezoek hebt gekocht. Kortingen tot 10 procent zijn van toepassing op tickets die 2-6 dagen voor het bezoek zijn gekocht; kortingen worden verhoogd tot 20 procent voor tickets die minimaal een week voor het bezoek zijn gekocht.

Vooraf kaartjes van London Marylebone station naar Warwick op Chiltern Railways kosten £ 15.

Hier is een tip: kom in de ochtend. Aan het begin van de middag is het kasteel vaak druk, vooral in de zomer.