De beste gratis parken en tuinen in Rome

Een van de beste dingen van Rome is dat, hoewel het een bruisende stad is met bijna 3 miljoen mensen, er nog steeds voldoende groene ruimten en rustige plekjes zijn.

De volgende keer dat u even wilt ontsnappen aan de drukte, kunt u naar een van de stadsparken gaan voor een picknick of een middagje lezen en zonnebaden. Ze zijn niet alleen vredig, maar ook enkele van de mooiste parken en tuinen ter wereld. Beste van alles? Ze zijn vrij!

Villa Borghese

Locatie: Viale del Muro Torto en Via Pinciana
Routebeschrijving: Neem de metro naar Spagna of Barberini. Of neem tram FC3 naar Flaminio.

Villa Borghese is de Rome-versie van Central Park. Oorspronkelijk gebouwd als villa door de familie Borghese in de 17e eeuw, is het park tegenwoordig open voor het publiek en heeft er plaats voor iedereen. Er is leuk amusement voor de kinderen, een kleine kinderboerderij, een hondenpark en tal van met bomen omzoomde paden om te joggen, uitgebreide fonteinen om af te koelen, grote heuvels en zonnige plekken om te lezen en te dutten. Het park is groot, maar het is de moeite waard om naar de Pincian-heuvel te lopen voor een uitzicht over Rome over de Piazza del Popolo. Als je niet in de ontspanningsmodus bent, bezoek dan een van de villa’s voor een glimp van het leven van de high society, of stop bij de Galleria Borgheseeen van de meest indrukwekkende musea van de stad, vol met ongelooflijke fresco’s en standbeelden van Bernini.