De nieuwe look van Generator Hostel in Londen

Noem lounges die zijn ingericht door Moooi en Tom Dixon en je waant je waarschijnlijk in een budgethotel of restaurant. Maar dit zijn slechts enkele van de indrukwekkende creaties die je in veel portemonneevriendelijker Londen zult vinden Generator hostel.die net werd gerenoveerd voor een bedrag van 8 miljoen.

De London Generator was de eerste van de keten, die nu hostels in Venetië, Barcelona en binnenkort Parijs en Rome omvat, die elk ook de nadruk legden op hedendaags design en stijl, en zestien jaar na de oorspronkelijke opening voelde de Londense vestiging een beetje moe in vergelijking met nieuwere tegenhangers.

Stijlvolle en leuke updates met een Londens thema

Qua uiterlijk is de make-over best indrukwekkend. Er is overal een Londens thema, van de Mind The Gap-borden tot de enorme rode dubbeldekkerbus in de bar die dj’s gebruiken op clubavonden. Het cafégedeelte heeft comfortabele stoelen en ligstoelen, waardoor het een aantrekkelijkere plek is om rond te hangen en e-mail te checken. brieven dan in veel andere Londense cafés.

Wat nog aantrekkelijker is, is dat het ontwerp op een leuke manier tot stand is gekomen. Elke verdieping is gewijd aan een andere beroemde fictieve Brit, van de majestueuze, zoals Alice in Wonderland of Mary Poppins, tot de grappigere zoals Ali G en Austin Powers.

Betaalbaar en licht (maar toch klein) pand

Echter, als het om de kamers gaat, heeft de upgrade helaas wat beperkt moeten blijven. Omdat het hostel is gevestigd in een monumentaal historisch gebouw dat ooit de lokale politie huisvestte, betekent dit dat ze geen structurele veranderingen hebben kunnen aanbrengen om de klachten over kleine kamers die vaak in online beoordelingen verschijnen, aan te pakken. De enige kamers met een aparte badkamer blijven tweepersoonskamers. Bovendien is elke kamer kleurrijk geverfd om het een beetje helderder te maken, terwijl slimme afsluitbare opbergers onder het bed de ruimte helpen maximaliseren.

Heerlijk eten en cocktails, maar geen keuken

Een ander potentieel twistpunt is het gebrek aan self-catering faciliteiten van het hostel voor zijn 870 gasten. Er is een volledig café- en barmenu met smakelijk klinkende gerechten zoals spek, prei en Stiltonpasteitjes met waterkerssalade, of een geroosterde scone met hummus en geroosterde rode peper, geitenkaas en rucola tegen een concurrerende maar niet goedkope kelderprijs. Misschien meer indicatief is het uitgebreide menu van redelijk geprijsde cocktails en shooters.

De live scene is misschien niet voor iedereen

Het is hun verdienste dat het Londense Generator probeert het hostel in leven te houden met nachtelijke dj’s, filmvertoningen en evenementen zoals quizzen. Er is ook muziek in de hele receptie, wat een levendig gevoel geeft – misschien te levendig voor sommigen. In feite blijven opmerkingen over lawaai de meest voorkomende klacht in online beoordelingen.

De zorg en aandacht voor detail die in de renovatie is gestoken, is zeker het vermelden waard, tenminste als je van het idee houdt om in een groot, druk en onherstelbaar levendig hostel te verblijven. Als je een rustigere tijd wilt, kun je beter naar een kleiner hotel kijken, ook al zijn de stoelen niet zo mooi.

Lees onze volledige recensie van hostels en vele andere goedkope hotelopties in Londen.