De Night Tube rijdt in het weekend in Londen.

Een 24-uurs metrodienst is iets dat Londen echt heeft gemist.

Tijdens gebruik nachtbus Het is een soort culturele ervaring, het is zeker niet de meest directe route naar huis, vaak met urenlang bevriezen in de vrieskou bij bushaltes. Als de bus arriveert, kun je een luidruchtige menigte van luidruchtige Londenaren, aangeschoten buitenlanders en veel chips, kebab en McDonalds verwachten. Regelmatig worden de verkeerde liedjes gespeeld, vriendschappen gevormd, stellen stellen ruzie over wie in de verkeerde bus stapte, en uiteindelijk, na wat een paar weken lijkt, brengt de nachtbus je weer de kou in, hopelijk ergens. in de buurt van uw accommodatie.

De wens om dit te vermijden is wat feestvierders ertoe aanzet hun nachten te korten en naar het dichtstbijzijnde metrostation te vliegen als middernacht nadert, uit angst om die oh zo belangrijke laatste metro van de nacht te missen.

De hele nacht lang zullen pijpen je bezig houden Londen nachtleven veel minder stressvolle zaken. Wil je blijven voor het laatste drankje? De laatste dans? Doe Maar. Je hebt geen behoefte aan de spanning van een nachtbus of een oogverblindend dure taxirit naar huis.

Sinds 2013 in november plannen voor een 24-uursdienst zijn in de maak, en vorige maand zag de langverwachte aankondiging dat de Londense Night Tube in 2015 zou worden gelanceerd. op 12 september, net op tijd voor de Rugby World Cup, waarin 400.000 overzeese rugby. Fans worden verwacht aanwezig te zijn.

Wat te verwachten

Beginnen, Nachtbuis rijdt op vrijdag en zaterdag op vijf hoofdlijnen (let op bij het kiezen van uw verblijfplaats): Central, Jubilee, Piccadilly en Victoria Lines, evenals het drukste deel van de Northern Line. Hier is de kaart. Van 12.30 uur tot 6 uur. er rijden zes treinen per uur.

Wat betekent dit voor Cheapos?

Echt veel. Behalve dat u tijd en geld bespaart op taxi’s, kunt u, als u laat wegblijft, in ieder geval in het weekend, zonder u zorgen te maken over thuiskomst, ook verder weg zoeken naar accommodatiemogelijkheden. Hoewel veel van de op Eurocheap beoordeelde accommodaties erg belangrijk zijn, zal een beetje verder kijken uw verblijf veel gemakkelijker maken.

Boek bijvoorbeeld een kamer in een van de geweldige B&B’s Koningskruis of een bed in een bruisende jeugdherberg Earl’s Court bespaart u veel ponden en na een avondje stappen in Soho bent u perfect geplaatst om de Victoria- of Piccadilly-lijnen te halen. Gefeliciteerd daarmee!