Döner, curryworst en buiten dineren

Budgetreizigers in Europa zijn verheugd dat ze zijn aangekomen Berlijn – na wekenlang waanzinnig veel geld te hebben uitgegeven aan “goedkoop” eten, van € 7,50 falafels in Frankrijk tot € 10 hotdogs in Scandinavië, biedt Berlijn budgetreizigers een adempauze.

Overal in de stad zul je geen moeite hebben om heerlijke maaltijdaanbiedingen te vinden, zoals döner kebap met verse toppings voor minder dan € 3! Gewapend met een biertje van € 1 uit het nabijgelegen Späti, geniet je van elke hap en zie je eruit als een local terwijl je je lekker nestelt op het dichtstbijzijnde bankje.

Dus pak wat extra doekjes en buik omhoog naar de bar. Hier is een inleiding over het beste straatvoedsel van Berlijn.

Döner

Döner is overal in Berlijn, en de ‘favoriete’ dönerwinkel van de meeste Berlijners is de winkel die het dichtst in de buurt is van waar ze de nacht hebben doorgebracht met feesten, of de handigste tram-, trein- of bushalte op weg naar huis. Terwijl veel döners tijdens de normale uren van de dag worden genuttigd, om 2 uur ’s nachts. probeer het ’s morgens op een willekeurige straathoek te eten. Voel niet de behoefte om je döner-aankoop te overdenken, want döner komt altijd naar je toe wanneer je het het minst verwacht en het meest nodig hebt.

Dat betekent dat als je massaal naar je doner wilt gaan, je je kunt aansluiten bij de lange rijen die zich vormen op:

Mustafa Gemüse Kebap
Kreuzberg, direct naast het U6/U7-Mehringdamm station.

Grill en Schlemmerbuffet
Gelegen in Mitte aan de U8-Rosenthaler Platz.

Hasir
Zes locaties verspreid over de stad.

Tadim
Gelegen in Kreuzberg aan de U8/U1-Kottbusser Tor.

Weet voordat je gaat: Met/zonder uien “mit/ohne Zwiebeln”, met/zonder knoflook “mit/ohne Knoblauch”, met/zonder chilisaus “mit/ohne scharfe saus”.

Curryworst

Als je bij Mustafas (hierboven) komt en besluit dat de rij gewoon te lang is om te wachten, is de opluchting gelukkig maar een blok verwijderd: Kerrie 36 serveert bijna 24 uur per dag de beste currycakes in Berlijn en slaagt erin om veel sneller door de rij te komen dan Mustafa. De locatie in Kreuzberg is het populairst, maar je kunt hetzelfde eten krijgen bij de Zoologischer Garten-buitenpost (U9, S-Bahn en treinen).

Konnopke’s is je curryworstbestemming in Prenzlauer Berg (U2-Eberswalder Str.).

Gelegen op de kruising van de U1-, U2- en U3-lijnen en aan de voet van het KaDeWe, is Wittenbergplatz een handige plek om een ​​currytaart te pakken, aangezien elk van de vier hoeken is bekleed met kraampjes met traditionele of biologische producten (evenals , je raadt het al, döner!). Dichtbij Dolores biedt verse, heerlijke, op bestelling gemaakte burrito’s in Californische stijl.

Weet voordat je gaat: Met natuurdarmen “mit/ohne Darm”.

Falafel

Hoewel Berlijn niet zo beroemd is om zijn falafel als, laten we zeggen, ParijsLiefhebbers van eten zullen echt genieten van het aanbod op het adres DaDa Falafel (U6-Oranienburger Tor) of Habibi (twee locaties in Schöneberg, of U7-Eisenacher Str., of U1/U2/U3/U4-Nollendorfplatz).

Eet je een weg door de Berlijnse markten

Net als veel andere Europese steden organiseert Berlijn elke week een verscheidenheid aan binnen- en buitenmarkten, met een breed scala aan traditionele en etnische gerechten.

Winterfeldtplatz

Deze openluchtmarkt staat bekend om zijn verse lokale producten en lokaal geproduceerde hoogwaardige vleeswaren, kazen en andere speciale voedingsmiddelen. Het vindt plaats op woensdag van 8.00 uur tot 14.00 uur. en zaterdag van 08.00-16.00 uur, op korte loopafstand van U1/U2/U3/U4-Nollendorfplatz of U7-Kleistpark.

Maybachufer

Deze markt heeft het gevoel van een Turkse bazaar, met evenveel goedkope spullen als eten te koop. Het vindt plaats op dinsdag en vrijdag van 11:00 tot 18:30 uur en is bereikbaar vanaf de U8-Schönleinstr.

Marktplaats Neun

Populair bij slow food fijnproevers, bedekt Marktplaats Neun Kreuzberg op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. er is een wekelijkse markt met lokaal geproduceerde en hoogwaardige gerechten en de kantine is geopend van 12.00 tot 16.00 uur. (zondag gesloten) dagelijkse lunchspecials.

Elke donderdagavond van 17.00 tot 22.00 uur. gastheren worden gehouden in de hal “Streetfood donderdag” waar een steeds wisselende line-up van chef-koks taco’s, tosti’s, dumplings en alles daartussenin aanbiedt! Markthalle Neun is te bereiken vanaf de U1-Görlitzer Bahnhof.

Straten met heerlijk buiten dineren

Friedrichshain’s Simon-Dach-Str.

Als u op zoek bent naar een restaurant om buiten te dineren, dan zijn er twee straten in Berlijn waar u niet verkeerd kunt gaan. De eerste is Friedrichshain’s Simon-Dach-Str. De sfeer is hier levendig – zelfs feestelijk, want het lijkt erop dat veel vrijgezellenfeesten hier zeker zullen stoppen. Weekendbrunch is ook populair in het gebied, dat gemakkelijk bereikbaar is vanaf de U5-Frankfurter Tor of S-Warschauer Str.

Kreuzberg Bergmannstr.

Het tweede adres is de Kreuzberg Bergmannstr., die op zomeravonden net zo populair is als de Simon-Dach-Str., maar dan relaxter. Cafés, bars en restaurants liggen aan weerszijden van de straten tussen Mehringdamm en Zossener Str. De populariteit van zowel Simon-Dach-Str. en Bergmannstr. heeft geleid tot soortgelijke ontwikkelingen in aangrenzende straten, dus loop gerust rond totdat u de juiste plek vindt om te zitten.

Schöneberg Akazienstr.

Een derde optie met veel restaurantstijlen en comfortabele plekken om te genieten van een drankje (maar vermijd de toeristische drukte). Schöneberg Akazienstr. Er zijn hier tal van opties, waaronder Vietnamees eten, falafels en relaxte terrasjes, perfect voor een middagje.

En als toetje?

Niet ver van veel van deze etablissementen zijn enkele van de meest populaire en heerlijke zelfgemaakte ijssalons in Berlijn.

Lees voor meer informatie ons vorige bericht een bolletje Berlijns beste ijsopties.