Duitsland’s goedkope busgekte: hoe ik €1 verzamelde op een busreis van Berlijn naar Bremen

Het ZOB-busstation van Berlijn is een knooppunt dat u tegen een zeer voordelige prijs naar andere steden in Duitsland en daarbuiten kan brengen. Maar hoe goedkoop? Ik reisde onlangs van Berlijn naar Bremen en terug voor slechts € 1 retour.

Dit is geen typfout: 1 euro voor een rit van ongeveer vijf uur. Op het openbaar vervoer van Berlijn kan ik niet eens een korte trip naar drie haltes maken voor die prijs! Hoe kon ik zo goedkoop een busrit van vier uur kopen?

Voordelige busmaatschappijen in Duitsland

We hebben onlangs een artikel gepubliceerd over hoe goedkope bussen de nieuwste trend zijn in goedkoop reizen in Duitsland. Dit artikel legt uit hoe en waarom deze ontwikkeling plaatsvindt, maar het is alleen belangrijk voor reisconsumenten om te weten dat er veel nieuwe concurrentie en groei op deze markt is, wat betekent dat er geweldige deals te vinden zijn voordat het stof is neergedaald!

Gebruik sociale media om een ​​deal te vinden

Daarna volg ik meer van mijn wijze advies over het gebruik van sociale mediakanalen om reiskortingen te krijgen. Ik vond elk busbedrijf leuk dat ik op Facebook kon vinden, zoals Berlin Linien Bus, MeinFernBus en ADAC Postbus. Al snel kreeg ik een aanbieding op Facebook om FlixBus-tickets te bestellen voor slechts €1.

Te goed om waar te zijn? Lees de kleine lettertjes

Ik was geen onbekende in de kleine lettertjes, dus ik bestudeerde het aanbod om er zeker van te zijn dat ik me op de een of andere manier niet verbrandde. Dit is wat ik ontdekte:

• Tickets van € 1 waren alleen beschikbaar op nieuwe routes, waarvan veel Berlijn niet omvatte.

• De lage prijs aanbieding was alleen beschikbaar voor een bepaalde week of twee weken.

Mijn schema stond een geïmproviseerde last-minute reis toe, maar de routes waren naar kleinere steden waar ik niets van af wist. Dus pakte ik mijn reisgids, mijn kaart en groef me verder in.

Ik kwam erachter dat alle nieuwe routes in kwestie door Bremen gingen. De algemene voorwaarden van FlixBus zijn duidelijk toegestaan ​​voor flexibel instappen, d.w.z. Dus hoewel mijn tickets ogenschijnlijk naar Oldenburg en terug waren, kon ik dezelfde tickets ook gebruiken om naar Bremen te reizen voor € 1 retour.

Hun voorwaarden laten je ook toe om bagage te vervoeren zonder extra kosten, dus ik was niet van plan om € 1 voor de achterkant en € 5 voor de koffer te betalen.

Ik heb geen moment geaarzeld – ik heb meteen besteld!