Een beginnersgids voor goedkope luchtvaartmaatschappijen in Europa

Goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair, WizzAir en easyJet hebben de manier veranderd waarop budgetreizigers door Europa reizen sinds ze meer dan tien jaar geleden vlogen. Ze zijn ideaal voor snelle ritten waarvoor u normaal gesproken de hele dag in de trein zit, en vaak tegen prijzen die zo goedkoop kunnen zijn als chips.

Maar er zijn enkele belangrijke manieren waarop goedkope luchtvaartmaatschappijen verschillen van bestaande luchtvaartmaatschappijen. Houd een paar dingen in gedachten om een ​​”eerste keer”-schok te voorkomen:

1. Blader naar extra kosten op het moment van boeken

Wees erop voorbereid dat u door veel “nee, bedankt”-add-ons moet klikken voordat u eindelijk uitcheckt. Sites zullen proberen u in contact te brengen met telefoonabonnementen, autoverhuur, prioriteitsboekingen en zo ongeveer alles wat u maar kunt bedenken. Extra kosten kunnen snel oplopen. Op sommige sites moet u op de knop “nee” klikken om de standaard “ja” te wijzigen. Als je ticket meer is dan geadverteerd, vink dan de vakjes opnieuw aan om er zeker van te zijn dat je niets extra’s hebt gekocht. En vergeet niet om het PDF-ready ticket af te drukken als je het eenmaal hebt gekocht.

2. Blijf klein en blijf doorgaan

Alle budgetluchtvaartmaatschappijen hebben een limiet voor één handbagage en het personeel is zeer strikt over een grootte van ongeveer 20 “x 15″ x 8” (en 20 pond). Passagiers kunnen voor het instappen een “past uw tas in deze mand”-test doen. Sluipen is zeldzaam, dus als uw bagage te groot is, moet u bereid zijn ongeveer evenveel te betalen als een vliegticket om het te controleren. Hier is een gids

3. Bereid je voor om af te dalen in de boonies

Niet alle bestemmingen vallen binnen de gepromote stad. Veel budgetmaatschappijen kunnen het zich alleen veroorloven om in kleinere steden net aan de rand te landen, zoals El Prat in plaats van Barcelona en Beauvais in plaats van Parijs. Dus als je uit het vliegtuig stapt en je in een gekkenhuis belandt, raak dan niet in paniek. Openbare bussen en privébussen bieden directe verbindingen naar de dichtstbijzijnde grote stad. Het kost misschien hetzelfde als een vlucht om er te komen, maar het is waarschijnlijk nog steeds goedkoper dan een treinkaartje.

4. BYOB alles

Vergeet alles wat gratis is (behalve de toiletten), aan boord is het ‘Te Koop!’ Verkopen! Verkoop!”-houding. Van belastingvrij winkelen tot twee-voor-één-cocktails, krasloten, loten en sigaretten, het is alsof een casino door de lucht vliegt. Het goede nieuws is dat je alle drankjes en snacks die je na het vliegveld hebt gekocht, kunt meenemen. veiligheid, hoewel vluchtdeals soms beter kunnen zijn.

5. Welkom bij algemene toelatingsgebieden

Zin in een stoel bij het raam? Ik ook en de man die voor je aan boord staat te wachten. Dit is algemene toelating voor deze vluchten. Als je kieskeurig bent over zitplaatsen, ga er dan vroeg heen om een ​​van de eersten te zijn of wees bereid om te vechten voor een goede plek. Individuele reizigers kunnen gemakkelijk inchecken en alleen zitten, maar stellen en gezinnen willen misschien vroeg bij de gate zijn (of extra betalen voor instappen met prioriteit).

6. Bereid je voor op goddeloze uren

De goedkoopste vluchten die praktisch niets kosten, staan ​​erom bekend al om 6 uur ’s ochtends te vertrekken. en 11 uur In het begin lijkt het misschien niet zo erg, maar een vroege vlucht kan betekenen dat je al om 3 uur ’s nachts wakker moet worden. in de ochtend of zelfs de nacht ervoor op de luchthaven slapen vanwege het gebrek aan openbaar vervoer. Onderzoek bij het kiezen van een ongebruikelijke vertrektijd eerst uw mogelijkheden om er te komen. En zorg ervoor dat je een vroege vogel bent om je worm te vangen voordat hij het asfalt raakt!

Deel je tips flyers met collega’s
Ben je een doorgewinterde reiziger met een budgetluchtvaartmaatschappij met je eigen tips of geheimen om te delen met de Cheapos die nieuw zijn in het vliegen door de budgetluchten? Voel je vrij om te posten in onze opmerkingen sectie. U kunt ook onze “Voor- en nadelen van Budget Airlines” en “Tips voor het vinden van goedkope vluchten door heel Europa” raadplegen voor meer informatie.