Een betaalbare bergvakantie vanuit Barcelona: de Pyreneeën

Er wordt mij wel eens gevraagd waarom ik ervoor heb gekozen om in Barcelona te wonen in plaats van in Madrid. Een groot deel van mijn redenering was de nabijheid van Barcelona tot de dingen waar ik van hou: de Middellandse Zee, Frankrijk, wijngebieden en de prachtige Pyreneeën aan de Spaans-Franse grens.

Als u Dodge (of Barcelona in dit geval) wilt verlaten en de wilde kant van Catalonië wilt zien, kunt u overwegen een auto te huren. Niet waar. De trein in Spanje rijdt niet alleen over de vlaktes, maar beklimt ook de Pyreneeën, passeert de houtgrens en bereikt een prachtige Alpenvallei. Welkom in Vall de Nuria.

Ontdek Vall de Nuria

De vallei heeft een meer, een hotel en veel plezier voor gezinnen, waaronder ponyrijden, varen, speeltuinen en veel wintersporten als de sneeuw valt. Naast alle kinderdingen zijn er ook tal van paden die zich uitstrekken van het hotel tot aan de Pyreneeën. Het is een paradijs voor wandelaars.

op voetpaden

Je hebt twee opties om bij de Vall de Nuria te komen: je kunt de zipline (cremallera) nemen of het pad wandelen vanuit Ribes de Freser of Queralbs. Toen ik naar Nuria ging, liep ik. Het was drie uur aan het einde van het Kveralbs-pad, maar we deden er vier. Natuurlijk stopten we vaak om foto’s te maken en uit te rusten. Het pad kruist de holte die naar de vallei leidt en omhelst de rivier, steekt deze meerdere keren over en biedt een spectaculair uitzicht op de waterval.

Als je besluit te gaan wandelen, zorg dan voor stevige schoenen en een lunchpakket. Het is ook belangrijk om het weer te controleren voordat je vertrekt, aangezien dit gebied veel kouder is dan Barcelona en het kan stormen. Geloof ons, tijdens onweer wil je niet in Nuria zijn.

Hoewel we er vier uur over deden om Nuria te bereiken, deden we er maar drie uur over om terug te komen in het dorp Queralbs waar onze auto geparkeerd stond. Toch is het een slim idee om vroeg te beginnen als je niet gaat overnachten. We gingen naar Queralbs, maar konden de trein van Barcelona naar Ribes de Freser nemen, wat slechts ongeveer 2 uur duurt. 15 minuten

Rijdt op een zip-trein

Als je niet wilt ploeteren, neem dan gewoon de trein vanuit Barcelona, ​​stap uit bij Ribes de Freser en stap dan op de cremallera (zip-trein) die je helemaal de berghelling op brengt en je afzet. bij de hoteldeur in de vallei. Kijk ook voor speciale aanbiedingen op Valldenuria.com. Ze hebben bijvoorbeeld Pak Cremallera Dinar Al Restaurant de L’Hotel voor € 35,00, inclusief lunch in het restaurant van het hotel en een ritje met de zip-trein van Ribes de Fresser.

De wandeling naar Vall de Nuria zal leuker zijn dan het nemen van de zip-trein, maar in de winter is de zip-trein de enige manier om het gebied te bereiken (geen auto’s toegestaan). Als je van plan bent om Nuria overdag te bezoeken, vertrek dan zodra de zon opkomt, ongeveer vier uur heen en vier uur terug naar Barcelona met de trein (misschien iets minder). Proberen om op dezelfde dag te wandelen en met de trein te reizen, is waarschijnlijk overdreven. Als je wilt rondlopen, trakteer jezelf dan op een hotelovernachting.

Vall de Nuria is geweldig en geeft je de kans om een ​​andere, misschien onverwachte kant van Catalonië en Spanje te zien.

Bezoek de website voor meer informatie over diensten in en rond Vall de Nuria.