Een bezoek aan Amsterdam: 5 eerste fouten die je moet vermijden

Amsterdam kan op veel manieren een makkie zijn voor mensen die voor het eerst naar Europa komen. Iedereen spreekt Engels en de stad is klein genoeg om rond te lopen. Tegelijkertijd zijn de straten kronkelig en verwarrend, zijn taxi’s duur en is Nederlands een mondvol.

Het is ook belangrijk om een ​​goede verblijfplaats te vinden en te weten hoe je de topattracties van de stad kunt verkennen, zodat je niet halverwege je reis in lange rijen vast komt te zitten. Om de kans te verkleinen dat je je Amsterdam-avontuur op de verkeerde voet begint, zijn hier vijf beginnersfouten die je moet vermijden.

1. Slapen op de Wallen

Nee, we bedoelen niet letterlijk de straten of de banken, want er zijn verschillende hotels die redelijke kamers aanbieden op de Wallen. Veel accommodaties hier kunnen echter een grimmige ervaring zijn. De trappen naar uw kamer zijn klein en steil. Sommige trappen hebben handgrepen aan de muren om omhoog te klimmen. Voeg een koffer dragende missie toe en het wordt een enge klim op Jacob’s Ladder. Kamers op de Wallen kunnen krap en vochtig zijn en moeten grondig worden bijgewerkt. Waarom? Dit is het oudste deel van Amsterdam en sinds 500 jaar gelden er strenge wetten voor de modernisering van historische locaties.

Controleren lijst van onze hotels van enkele geweldige vondsten op de Wallen en daarbuiten. Wees niet bang om buiten het centrum te gaan om het comfortabel en modern te maken; Dezelfde pittoreske en gezellige buurten als Museumplein, Jordaan en De Pijp.

4. Een creditcard gebruiken voor boodschappen

Het klinkt gek, maar het is waar: je kunt hier in supermarkten niet met creditcard of pin betalen. Als je uit de EU komt, werkt je Maestro-betaalpas prima, maar Noord-Amerikanen hebben een ander debetsysteem dat niet overeenkomt. Gelukkig hebben de meeste Albert Hein-supermarkten (onze belangrijkste supermarktketen) een pinautomaat of twee. Opnemen voordat je gaat winkelen: De beste wisselkoersen zijn nog steeds bij geldautomaten.

5. Voor kinderen naar het Amsterdams Ondergronds Museum

Deze attractie is zeker niet bijzonder in Amsterdam en ook niet goedkoop. Maar gezinnen moeten uren wachten omdat ze geen andere “kindvriendelijke” bestemming kunnen bedenken. Proberen NIET DOEN, een praktisch wetenschapsmuseum dat ook dienst doet als een speeltuin van interactieve stands. Ook is Dierentuin Artis een groot feest voor kinderen in Nederland. Met een planetarium, insectarium en aquarium is dit geen gewone dierentuin. (Om nog maar te zwijgen van de ongewone toevoegingen van zwarte slingerapen, pinguïns en zebra’s.)