Een bezoek aan Barcelona: 8 reismythes en misvattingen

Een stad van ongeveer twee miljoen mensen, Barcelona ontvangt jaarlijks maar liefst 32 miljoen toeristen. Dat zijn veel mensen die naar de stad komen!

En het is geen verrassing dat veel toeristen aankomen met vooroordelen, en er zijn veel generalisaties over de lokale bevolking en de Catalaanse hoofdstad.

We duiken in een paar van deze mythen om bezoekers te helpen feiten en fictie te onderscheiden, zodat u de volgende keer dat u in de stad bent in actie kunt komen.

1. Je ziet authentieke flamenco

Het is lastig, want je kunt flamenco vangen in Barcelona. Er zijn verschillende clubs in het centrum van de oude stad, waar vrouwen in strakke, heldere franjes spelen en zangers jammeren. Flamenco maakt echter geen deel uit van de Catalaanse cultuur. Het is alsof je Seattle bezoekt en de beste Philly-cheesesteak probeert te vinden. Als je authentieke flamenco wilt, moet je naar het zuiden gaan? Granada en Sevilla zie het echte werk. Als je flamenco moet zien in Barcelona, probeer dan JazzSíwat een over het hoofd gezien rijstrook is El Raval die wekelijkse shows heeft. Ook als er een flamencofestival is De Cajon in de stad is, vind je geweldige shows. Waarom zou u anders niet eens wat regionale muziek bekijken? vinden Catalaanse rumba of zie Catalaanse rock and roll Eiland van Apolo.

2. Het eten is pittig

Dit is een andere veel voorkomende misvatting. Mensen hebben de neiging om te denken dat Spaans en Mexicaans eten een gemeenschappelijk kruid delen, maar in werkelijkheid zijn de Catalaanse en Spaanse keukens vrij mild. Behalve knoflook, ui, peper en paprika worden er niet veel kruiden gebruikt. Vergeet Tabasco-saus en chilipepers. Het dichtst bij een jalapeño in Spanje zijn de gilden. Ze hebben een geweldige geur van azijn en peper. Dan is er de tortilla. Verwar je Spaanse tortilla, die lijkt op een omelet, niet met de Mexicaanse versie.

3. Barcelona is een strand, dus draag een bikini

Niets is meer aanstootgevend voor de lokale bevolking dan toeristen die winkels, bars en restaurants binnenkomen zonder schoenen, overhemden of broeken! Dit is bijzonder typisch La Barceloneta en andere wateren. Spanjaarden en Catalanen zijn ontspannen in hun kleding en levensstijl, maar maaltijden zijn heilig. Ze kunnen van alles zijn – ze werken in aanwezigheid het strand (er is hier geen sprake van bodyshaming, topless of topless zonnen is de norm), maar zodra je de kust verlaat is het tijd om je aan te kleden.

Nog een tip: draag sandalen. Je zou kunnen denken dat het oké is om op blote voeten terug te lopen naar je stoel strandhotel na een ochtend op het zand, maar je trapt er waarschijnlijk in A) dog doo doo B) stukjes spuug C) recent geborstelde sigarettenpeuken D) afval in het algemeen of E) de overblijfselen van iemands gevallen ijshoorntje. Het trottoir ziet er misschien schoon uit met je Ray-Bans aan, maar dat is het waarschijnlijk niet.

4. De service is uiterst vriendelijk

Locals hebben niet de neiging om met willekeurige mensen te kletsen in de metro, in de rij bij de supermarkt of zelfs in een bar. Ze hebben de neiging om vast te houden aan de vriendenkring die ze hebben gecreëerd. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn om een ​​gesprek met iemand aan te gaan. Alleen omdat ze niet geneigd zijn om te beginnen, wil nog niet zeggen dat ze niet klaar zijn om met je te praten.

Ook in restaurants kun je wat onvriendelijkheid tegenkomen. Servers in Barcelona kunnen een slechte naam krijgen omdat ze chagrijnig en soms onbeleefd zijn tegen klanten. Hoewel dit kan gebeuren (en waarschijnlijk op een bepaald moment tijdens uw reis zal gebeuren), is het ook belangrijk om te onthouden dat obers niet werken voor fooien, en misschien heeft dat er iets mee te maken. De houding van de grote stad is ook een deel van het probleem. Buiten Barcelona hebben kleinere dorpen de neiging om betere service te hebben en sneller te glimlachen. Positief is dat tafeldraaien bijna niet bestaat in Spanje, dus niemand zal je de deur uit haasten.

5. U bezoekt Spanje

Wacht nee. Of zo? Technisch gezien ben je in Spanje als je Barcelona bezoekt; maar om omhoog te kijken en de balkons te scannen. Overal in de stad zie je veel Catalaanse onafhankelijkheidsvlaggen hangen. Catalonië is een regio in Spanje waarvan de regering momenteel probeert het te scheiden van de rest van Iberia.

6. Alle Catalanen willen onafhankelijkheid

Nee. Sommige wel, andere niet. Het is gecompliceerd. De meeste mensen in Barcelona en Catalonië willen meer lokale controle over waar hun belastingeuro terechtkomt, en belangrijker nog, waar ze werken. De werkloosheid is nog steeds erg hoog in heel Spanje.

In Catalonië (evenals Baskenland, Galicië en zelfs Andalusië) zijn separatisten altijd actief geweest, maar sinds 2008 na de verkiezing van de conservatieve president Rajoy werd dit probleem acuter. Wil je praten met de lokale bevolking? Vraag ze tijdens de live chat naar onafhankelijkheid, want bijna niemand is apathisch over het onderwerp.

7. Barcelona is erg duur

Ja en nee, want vergeleken met Zuid-Spanje is dat echt zo. In vergelijking met Noord-Europa komt het niet eens in de buurt. Vergeleken met Madrid is het ongeveer gelijk. De heilige drie-eenheid olijfolie, wijn en kaas is goedkoop, lekker en overvloedig. Uit eten gaan kan heel vriendelijk zijn voor je portemonnee blijf bij tapas en lokale restaurantsen fantastisch voedselmarkten heeft veel aanbiedingen. En hoewel kaartjes om veel te krijgen Beroemde plaatsen om te bezoeken in Barcelona kan duur zijn, je hoeft niet elk Gaudi-gebouw te bezoeken om een ​​idee te krijgen van de stad.

Dan is er nog de prijs van slapen. Hoewel het gemakkelijk is om meer dan € 100 per nacht uit te geven aan een hotelkamer in het centrum, kun je nog steeds een goede deal vinden hotelkortingen in de hele stad En zelfs gezellige opgravingen voor minder dan € 70.

8. Iedereen drinkt sangria en eet paella

Op La Rambla zie je massa’s mensen kannen sangria drinken en borden met neongele paella eten. Vermijd deze toeristische traditie als je kunt. De lokale bevolking drinkt meestal geen sangria, en hoewel ze op lokale plekken van paella genieten, zul je ze nooit in een bord met bevroren dingen zien graven die op de belangrijkste toeristische routes worden geserveerd. Drink in plaats daarvan een glas van ’s werelds beste wijn lokale wijnbar, omdat Spanje wordt vereerd om zijn rode en witte kleuren. Of beter nog, bestel een fles mousserende cava. Het is zeer betaalbaar en wordt geproduceerd in het nabijgelegen stadje Penedès.

Een generalisatie die geen mythe is, is de Spaanse liefde voor het feest. Waar je ook gaat in Spanje, of het nu Catalonië, Baskenland of Madrid is, je zult mensen vinden die het leven vieren.