Een bezoek aan Barcelona: vind de beste datums om geld te besparen en de drukte te verslaan

Naarmate de temperaturen in Barcelona en in heel Spanje beginnen te stijgen, nemen ook de drukte en de prijzen toe. Dit kan de concurrentie voor hotels een beetje stijf maken. Maar wees niet bang voor Cheapos, want we hebben de data samengesteld waar u op moet letten, zodat u uw reis kunt plannen met wat minder stress en meer geld op zak.

Paasvakantie in april

De voorjaarsvakantie in Spanje vindt plaats tijdens de paasweek. Dit jaar is het een week Van 14 tot 21 april Elk jaar veranderen de data voor de voorjaarsvakantie, en dit jaar komt het laat genoeg om (hopelijk) zonnig weer en mediterraan zwemmen voor de dapperen te beloven.

Vaak brengen de lokale bevolking de hele week door op vakantie en reizen. Als ze geen volledige week vrij kunnen hebben, nemen ze het 18-21omdat deze data nationale feestdagen zijn, is er dus een vierdaags weekend. Het is geen goede tijd om te reizen, want alle anderen zijn dat wel.

Paasweek, of Semana Santa zoals het hier heet, is het de eerste grote vakantie voor Spanjaarden sinds Kerstmis en ze maken er graag gebruik van! Tegenwoordig zul je moeite hebben om kamers te vinden en zullen de attracties drukker zijn. Ook kan het zijn dat u meer moet betalen voor een hotelkamer omdat het Semana Santa is: vraag en aanbod.

Sant Joan strandfeesten in juni

Na de Heilige Week van Pasen wordt het rustiger en keren de prijzen terug naar de normen buiten het seizoen of het seizoen voordat ze in juni weer stijgen. Sant Joan. gearrangeerd 23 en 24 juni, dit is een ander datingblok waar Spanjaarden graag reizen. Als je nu een reis plant, maak dan van tevoren een reservering. De stranden van Sant Joan organiseren wilde feesten in heel Spanje, en Barcelona is geen uitzondering.

Waar te verblijven in Sant Joan

Als u van lawaai, vuurwerk en een rumoerige tijd houdt, boek dan een van de 72 kamers van Hotel del Mar, een driesterrenhotel tussen de Gotische wijk en het strand. Je zit midden in alle actie. Als luide knallen en nachtelijke feesten je op de zenuwen werken, boek dan een smaakvol ingerichte kamer in Fashion House, een gezellige B&B in een niet-toeristisch gebied weg van de drukte. Er is zelfs een weelderige tuinpatio, zodat u nog steeds buiten kunt ontspannen terwijl de andere stadsgasten op het strand dartelen.

Seizoen vanaf eind juni tot eind augustus

Van Sant Joan tot eind augustus is het officieel hoogseizoen in Barcelona en in heel Catalonië. Tijdens deze periode betaal je meer en deel je de straten van de stad met veel meer toeristen. Bezoekers komen in augustus massaal naar Barcelona, ​​maar de lokale bevolking gaat ergens anders een maand lang op vakantie. Deze maand is problematisch omdat veel winkels en restaurants 20 dagen of langer gesloten zullen zijn (hoewel dit niet het geval is in de toeristische gebieden van de stad).

Plan deze krappe data om geld te besparen en de drukte in Barcelona en rond Catalonië te verslaan. Veel geluk!