Een bezoek aan Londen: 5 eenvoudige manieren om uw portemonnee tevreden te houden

Londen is een dure stad – dat valt niet te ontkennen. Maar cheap’s kunnen hun Britse centen oprekken door deze zuinige manieren te volgen om van de hoofdstad te genieten.

1. Koop een oester!

Denk er allereerst niet aan om zonder Oyster-kaart in de metro of bus te stappen. Ticketprijzen zijn hoog genoeg, het is niet nodig om extra te betalen voor een volledig ticket. Oyster kan worden opgehaald bij trein- of metrostations voor £ 5, die wordt gerestitueerd als u de kaart aan het einde van uw verblijf inlevert. Laad dan je kaart op met een betaalde optie of gebruik een week- of maandkaart, afhankelijk van hoe lang je van plan bent te blijven. Lees voor meer informatie onze post over het openbaar vervoer in Londen.

2. Ga uit eten als je in hotels met eigen kookgelegenheid verblijft

Soms is het een goed idee om te kiezen voor zelfstandige accommodatie zoals de Stylotel Suites of Royal Court Apartments in Paddington en een beetje te koken. Winkel bij grotere supermarktketens in plaats van lokale buurtwinkels om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen. De prijzen bij Sainsbury’s, Tesco, Asda en Morrisons zijn erg goed en je kunt er alles krijgen van een eenvoudig ontbijt en sandwiches of soep voor de lunch tot voordelige en ‘banket’ diners met een fles wijn.

3. Erg goedkoop (en soms gratis) entertainment

Je hoeft niet de volledige prijs te betalen om een ​​West End-voorstelling te zien of de nieuwste show in de bioscoop te zien, maar het loont de moeite om vooruit te plannen en je onderzoek te doen. Bekijk onze gidsen voor gratis en goedkope theatertickets en scherp geprijsde bioscoopstoelen om te besparen in de hoofdstad.

4. Ervaar gratis het buitenleven

Weer of geen weer, de parken van Londen zijn de perfecte ontsnapping aan de waanzin van de stad, en ze kosten geen cent. Als je al over het terrein van Hyde Park en Regent’s Park hebt gewandeld, ga dan naar iets meer lokaals. Elk gebied heeft groene ruimtes waar de lokale bevolking in de lente en zomer picknickt, en toegewijde hardlopers in de koudere maanden. Hampstead Heath staat bovenaan mijn lijst omdat het een miljoen mijl verwijderd is van de verzorgde tuinen van veel parken. Verdwaal in plaats daarvan in het uitgestrekte park en klim naar de top van Parliament Hill voor een fantastisch (en volledig gratis) uitzicht over Londen. Als alternatief kunt u een uitstapje naar Richmond Park maken om de drukte te ontvluchten en kunt u zelfs wilde herten zien rondlopen.

5. Vrije cultuur, vrije cultuur en nog meer vrije cultuur

Het museumaanbod van Londen is ongeëvenaard, en er is geen excuus om niet een dag of twee in een museum te verdwalen, want de toegang is volledig gratis. U betaalt misschien voor speciale tijdelijke tentoonstellingen, maar niets houdt u tegen om de permanente collectie van het British Museum te bekijken, te spelen als een groot kind in het Science Museum of een stap terug in de tijd te doen in het Natural History Museum. een paar. Dezelfde regel is van toepassing op kunstgalerijen, bekijk hier onze gids.