Een weekendje Hamburg: een budgetvriendelijke reisroute

Als je maar één weekend in Hamburg hebt, hebben we je gedekt. Onze betaalbare tweedaagse reisroute omvat alle belangrijke hoogtepunten van de havenstad, waardoor er voldoende flexibiliteit overblijft voor persoonlijke behoeften en onverwachte ontdekkingen.

Er is veel te ontdekken in Hamburg in 48 uur – laten we het proberen!

zaterdag

9.00 uur: de populairste attractie van Hamburg

Versla de drukte door vroeg te komen Miniatuur Wonderland, de modelbaanvertoning om een ​​einde te maken aan alle modelspoorvertoningen. Deze ongelooflijk gedetailleerde wereld van modellen is de meest bezochte attractie van de stad en trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen mensen. Trek minstens twee uur uit om alle ingewikkelde details van deze magische attractie in je op te nemen. (Voor meer hierover, inclusief een video, zie onze vorige post over de wonderen van Miniatur Wunderland.)

11:00 uur: Snelle rondleiding door het magazijndistrict

Buig over bruggen en steegjes Speicherstadt, een bakstenen pakhuisdistrict aan het water met Miniatur Wunderland. Deze bescheiden gevels huisvesten nu ’s werelds grootste selectie van tapijten in Perzische stijl, aangezien tapijthandelaren die Afghanistan ontvluchtten na recente oorlogen zich hebben aangesloten bij de al lang gevestigde Iraniërs met hun voorraad.

11.30 uur: Wandeling door Deichstrasse en Michel

Ga terug naar de stad en loop rond Deichstrae onderweg naar Michel (ook bekend als St. Michael’s Church), die een van de symbolen van Hamburg is geworden. Deichstrasse is de oudste straat van Hamburg; het vakwerkhuis is het enige dat in 1842 bewaard is gebleven. een brand die uitbrak aan de noordkant.

12:00 uur: Concert en uitzicht vanaf de kerktoren

Elke dag om 12.00 uur organiseert Michel een korte gebedsdienst gevolgd door een orgelconcert. Toegang tot de prachtige maar ondergewaardeerde kerk is gratis, maar je zult willen betalen voor een kaartje om de Michel-toren te beklimmen (€ 4) voor het beste uitzicht over de hele stad. Omdat de toren ook een lift heeft, is het een uitstekende keuze voor mensen met een mobiliteitsbeperking of die met kinderen reizen.

13:30 uur: Lunch bij Schanze & Karo

Volg de Ludwig-Erhard-Strasse en Millerntordamm tot u bij de U3-St komt. Pauli. Vanaf hier kun je met de metro twee haltes noordwaarts naar Sternschanze, waar je kunt dineren in een restaurant of café naar keuze in het unieke Schanze- en Karovierteln. Weet je niet waar je heen moet? Je kunt controleren aanbevelingen voor dit gebied hier.

Opmerking: Als je geïnspireerd bent door de keuzes in dat artikel en graag in deze gebieden wilt winkelen, onthoud dan dat zaterdag de enige dag is om dat te doen, aangezien winkels in Duitsland over het algemeen op zondag gesloten zijn. De vele unieke winkels in de omgeving bieden een leuke middag om rond te snuffelen, en er zijn tal van cafés om te ontspannen en te genieten van de buurt. Na het winkelen, of zo u wilt, op een zondagmiddag, kunt u gemakkelijk de veerboot nemen.

15:00: U neemt de veerboot over de Elbe

Rijd naar Landungsbrücken en stop bij Goedkope havencruise (ok, het is een veerboot) op de Elbe naar Finkenwerder en terug (#62, vertrekt elke 15 minuten). Stadsveerboten kosten hetzelfde als een regulier kaartje voor het openbaar vervoer; als u met een dagkaart door de stad reist of Hamburg-kaart, u rijdt gratis. Trek minimaal een uur uit voor de heen- en terugreis.

15:45: Cafépauze in de haven

Vertrek vanaf de veerboot in Neumühlen/Övelgönne voor een middagpauze. Verlaat het veerbootplatform en ga in westelijke richting naar het zandstrand. Doe je schoenen uit en ga verder naar het westen langs het strand; je eindigt met een klassieker Strandperle een strandcafé, een geweldige plek om te genieten van een biertje of koffie terwijl u geniet van de zon en de beste sfeer van de haven van Hamburg.

16:45: Terug naar Landungsbrücken de avond ervoor in de stad

Stap weer aan boord van de veerboot en keer terug naar Landungsbrücken. Vanaf hier is het een korte rit met de S-Bahn naar het treinstation van Altona, waar u picknickingrediënten kunt ophalen bij Lidl ( korting supermarkt) en start onze Goedkope nacht in Hamburg route! Dit plan laat je kennismaken met het beste en meest betaalbare nachtleven in Hamburg, met zowel vroege vogels als nachtbrakers.

zondag

Ontbijt op de Fischmarkt

De ochtend begint met het ontbijt Vismarkt5:00 uur voor echte nachtbrakers of 8:00 uur voor vroege vogels (hoewel hoe eerder je van plan bent hier te zijn, hoe meer plezier je zult hebben op de Fischmarkt). Nachtbrakers zullen willen terugkeren naar hun huizen hotel en in slaap vallen – ze kunnen indien nodig eenvoudig de onderstaande route pushen.

09:00 uur: Klim gratis naar het dakterras

Neem vanaf de Fischmarkt de veerboot naar het westen naar Dockland/Fischereihafen. Beklim de scheepsvormige buitentrap Dockland Kantoorgebouw voor een fantastisch (en gratis!) uitzicht op de haven van Hamburg vanaf het moderne dakterras van het gebouw.

09.30 uur: Leuke boottocht

Keer terug naar de veerboot Landenbrückenneem dan de S-Bahn oost naar Jungfernstieg. Vanaf hier kun je springen in Ulster-boottocht uw keuze: Alsterkreuzfahrt (€ 12, vertrekt elk kwartier, 2 uur enkele reis) en Alsterrundfahrt (€ 14,50, vertrekt elk half uur, 1 uur retour – beperkte service en in de winter) zijn zeer aantrekkelijk. niet te lang en relatief goedkoop. Als u langs de kust van Alster wilt wandelen, kunt u 1-2 haltes uitstappen voordat u bij Jungfernstieg aankomt.

11:15 uur: Verken het stadhuis

Ga naar het Rathaus (stadhuis) van Hamburg, een indrukwekkend neorenaissancistisch gebouw dat net voor het begin van de 20e eeuw werd voltooid. Je moet inloggen om interieur highlights te zien Rondleiding in het Engelsaangeboden elk kwartier na een uur (zondag van 10u tot 16u) voor slechts 4 euro.

12:00 uur: Lunchpauze bij Sternschanze

Neem vanaf station U3-Rathaus de metro naar Sternschanze voor brunch of lunch. Vroege vogels of nachtbrakers die er de avond ervoor niet waren mogen komen Erik Ek voor gigantische porties Duitse klassiekers (niet de beste keuze voor vegetariërs).

13:30: Ontspan in de botanische tuin of museum

Breng een middag door met verdwalen in de prachtige omgeving van Hamburg Planten en Blomenpark. Er zijn veel tuinen om te verkennen, een gratis “oude” botanische tuin (geopend op zondag van 10:00 tot 17:45 uur in de zomer, 15:45 uur in de winter), watersproeispellen die leuk zijn voor zowel kinderen als volwassenen. concerten en evenementen (zie schema hier), en zelfs verrassingen zoals een radiografisch bestuurbare bootrally! Als je zaterdag hebt gemist, ga dan naar het waterorgelconcert om 14, 16 of 18 uur.

Als het slecht weer is, is het misschien de moeite waard om een ​​van de vele geweldige musea van Hamburg te bezoeken. U vindt de hoofdlijst van alle tentoonstellingen die momenteel in de stad plaatsvinden (in het Duits). hier. Meer informatie in het Engels is beschikbaar op de website van elk museum.

Nog een laatste hap voordat we naar huis gaan

Kom langs voordat je naar de trein of het vliegveld vertrekt Een jongenes, op slechts een paar minuten lopen van het centraal station van Hamburg, voor een van Hamburgs beste Döner Kebap (tot € 4) of rotisserie kip en spek (tot € 6) en een scala aan thee verkrijgbaar voor slechts € 1. Als je een avondje uit wilt, probeer dan de Flammkuchen op het adres Jimmy Elsass (zondag geopend vanaf 18 uur).