Eten in Barcelona: vijf goedkope maaltijden voor minder dan € 6

Als je een fijnproever bent, kan Barcelona uitgeven. Om nog erger te maken, heeft het ook een ongelukkige reputatie voor het aanbieden van te dure, middelmatige gerechten. Hoewel er een aantal fantastische restaurants met Michelin-sterren in de stad zijn, hebben Cheapos die een goede nodig hebben, andere opties nodig.

Geen zorgen (maak je geen zorgen!). Hier zijn vijf goedkope hapjes die zorgen voor een volle buik en veel extra zakgeld voor al die Gaudi-ansichtkaarten die je naar huis stuurt. Ze zijn misschien niet glamoureus, maar ze zijn heerlijk en goedkoop.

3. Welterusten

Passeig de Gracia (met locaties door de hele stad)
Website

Met meerdere locaties in de stad is Buenas Migas een gemakkelijk te vinden en heerlijke Cheapo-optie. Kies uit focaccia-pizza’s, hartige salades en een breed scala aan sandwiches en gebak.

Focaccia pizza kost je tussen de 4 en 5 euro (de smaken zijn “meat lovers”, tomaat en basilicum en vier kaas). Voeg een drankje toe aan de focaccia en je hebt een heerlijk middagmaal voor ongeveer €6!

4. La Central

Calle Mallorca, 237 (met locaties door de hele stad)
Website

Niet alles wat La Central aanbiedt, een eetgelegenheid in een boekhandel, valt in de budgetcategorie. Maar tijdens de lunch bieden ze redelijk geprijsde deli-wraps, sandwiches en wat pastasalades. Alle producten vanaf 6 € en meer.

Maar de echte reden waarom ik van La Central hou, is hun koffie en sfeer. Deze locatie profiteert als een van de meest eclectische boekwinkels van de stad in het hart van de oude wijk. Pak een kopje o’joe, leun achterover en blader door de producten.

5. Pannen & Bedrijf

Plaça urquinaona, 12-13 (met locaties in het hele land)
Website

In zekere zin haat ik het om Pans & Company te noemen omdat het een keten is. Het is echter ook erg goedkoop en de kwaliteit en hoeveelheden zijn hier redelijk goed. Net als Subway-sandwiches in de VS, is Pans fastfood-stijl, maar met een gezonde benadering van eten.

Pans biedt sandwiches en bijgerechten voor het klassieke mediterrane diner, zoals gesmolten brie en Spaanse ham of tonijn en olijven. Ze serveren ook grote salades en bieden soms hamburgers aan.

Alle sandwiches zijn onder de € 6, en afhankelijk van wat je bestelt, heb je waarschijnlijk een € of twee over voor een drankje, een bijgerecht of om een ​​voedselcombinatie te kiezen (ongeveer € 6 of € 7). Pans is ook een espressobar met goedkope, goede koffie en heerlijk gebak en brood.

Opmerking: Dit artikel is in 2014 bijgewerkt. 31 juli met nieuwe informatie, links en foto’s.