Europese spoordienstregeling: update van de essentiële treinpublicatie

De beslissing van de wereldwijde reisorganisatie Thomas Cook afgelopen zomer om na 140 jaar te stoppen met het publiceren van de beroemde Europese treindienstregeling, was een klap voor treinreizigers in heel Europa. Het maakt niet uit hoe goed verbonden en web-savvy de reiziger is, er is geen vervanging voor een goed gedrukte dienstregeling die het algemene patroon van de treindienst op een bepaalde route onthult. Of u nu een reis plant of onderweg opties evalueert en van route verandert, de Europese spoordienstregeling is altijd goud waard geweest.

Nieuw begin

Nu is er goed nieuws. De naam is behouden gebleven en het rooster wordt vanaf 2014 weer maandelijks gepubliceerd. Maart. Een nieuw bedrijf genaamd European Rail Timetable Limited heeft dit bedrijf overgenomen en het heeft zeker een goede stamboom. John Potter is de man aan het roer; Het werkte vele jaren aan het schema toen het werd uitgebracht door Thomas Cook.

Ervaren team

John en zijn team hebben meer dan 100 jaar ervaring in het werken met dienstregelingen van over de hele wereld. Over de wedergeboorte van de naam gesproken, zegt John dat hij hoopt dat de nieuwe dienstregeling “reizen door heel Europa en daarbuiten zal blijven inspireren, zoals Thomas Cook al meer dan 140 jaar doet”.

Schema

De nieuwe dienstregeling handhaaft het algemene formaat van de vorige, met de continuïteit van de tafelnummers die veel reizigers kennen. En er zijn nog steeds zeer bruikbare schematische kaarten. Elk nummer bevat de nieuwste dienstregelingen voor treindiensten in heel Europa: van Portugal tot Rusland, van Griekenland tot Noorwegen. Ook inbegrepen zijn treindiensten naar Europese eilanden (bijvoorbeeld Groot-Brittannië, Sardinië, Mallorca, enz.). Net als in de tijd van Thomas Cook zal elk nummer samenvattende tabellen bevatten voor een ander deel van de wereld buiten Europa. Het debuutnummer zet China in de schijnwerpers.

Eind deze week gaat het eerste nummer van het nieuwe rooster van de pers. U kunt een exemplaar bestellen op de website van het bedrijf.