Excursies naar Barcelona: 5 prachtige ontsnappingen aan de Costa Brava

Mei is meestal een uitzonderlijke, zonnige maand in Catalonië en heel Spanje. Met de lente in volle gang en het seizoen nog niet in volle gang, is dit het perfecte moment om een ​​weekendje weg te plannen van Barcelona.

Er zijn zoveel opties van van kleine stadjes in de bergen tot bruisende strandenmaar een van onze favorieten is een uitstapje naar de pittoreske witte vissersdorpjes langs de Costa Brava. Hier kun je ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van verborgen stranden, mooie wandelingen en unieke culturele bezienswaardigheden.

Cadaqués:

Dit is een van mijn favoriete plekken als bezoekers naar Barcelona komen. We stappen in de auto en rijden Cadaquéseen dorp van beenwit, ingeklemd in de bodem Natuurpark Cap de Creus. portligeren, waar de kunstenaar Dalí 40 jaar heeft gewoond, is vlakbij en zorgt voor een spectaculair dagje uit. Reserveer zeker je tickets om zijn huis te bezoekendat nu een museum is, bij voorbaat.

Calella de Palafrugell

Geïntroduceerd aan de familieleden van de man Calella de Palafrugell, een populair vissersdorpje ten zuiden van Cadaqués. Stenen huizen met saffier en groene houten luiken nestelen zich rond compacte baaien met kiezelstenen. Vanuit het stadscentrum slingert de Camí de Ronda zich een weg door de heuvels, door dennenbossen naar spectaculaire verborgen stranden.

La Fosca en Palamós

Hoewel populair Palamos mag dan toeristisch en gemeubileerd zijn, de stad heeft nog steeds genoeg betaalbare accommodatie, uitgaansgelegenheden en restaurants. We raden u echter aan om wat afstand te nemen van de actie om uw bezoek aangenamer te maken. In plaats van in Palamas te verblijven, ontspan je op het strand La Fosca, die slechts een paar kilometer naar het noorden liggen. La Fosca is een rustig dorp met Bed and breakfast en verschillende seizoensgebonden restaurants en bars. Het beste van alles is dat het strand een zachte halve maan van mediterrane gelukzaligheid is.

Transporttips

Helaas is het niet zo eenvoudig om naar deze plaatsen te gaan als op een trein springen. De meeste stranden van de Costa Brava hebben hun charme behouden omdat ze niet worden bediend door de spoorlijn. Om deze mooie plekken te bereiken, moet je een auto huren of een busbedrijf nemen dat bekend staat als Sarfa (dit kan traag zijn). De meeste stranden van de Costa Brava liggen op ongeveer 90 minuten rijden van Barcelona.