Florence: 5 heerlijke panini-winkels onder de € 5

Op zoek naar iets snel en goedkoop om je te vullen tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden? Florence?

Lokale vleeswaren, kazen en verse groenten gevuld met zout, knapperig brood zijn een goede keuze. Een perfecte panino wordt gemaakt met vers brood en gevuld met slechts een paar geselecteerde ingrediënten, maar als je extra ingrediënten wilt, vraag het gewoon!

Spring binnen in een van onze favoriete budgetcafés, waar de prijzen variëren van € 2,50 tot € 5, neem een ​​broodje mee naar het plein of het park en geniet van een smakelijke onderbreking van musea en bezienswaardigheden.

Scheggi Panineria

Viale dei Mille, 1
Website

Als je toevallig in de buurt bent Stadion Artemio Franchi, bij het voetbalstadion in de wijk Le Cure, ga dan niet weg zonder een bezoek te brengen aan deze paninotheek. Sinds 1952 Scheggi stond bekend als een verzameling heerlijke panini-producten schiacciata het pasteitje is zacht genoeg, perfect besprenkeld met olijfolie en zout. De sauzen worden in huis gemaakt en vernoemd naar Fiorentina-spelers, aangezien de eigenaren grote voetbalfans zijn. Scheggi heeft alle soorten vlees en kaas die je maar kunt bedenken, evenals veel groenten. Omdat alle broodjes ter plaatse worden gemaakt, kun je creatief aan de slag met je combinaties. Een must als je naar een voetbalwedstrijd gaat, maar zeker de reis waard voor iedereen die Florence bezoekt.

Salumeria Verdi (Pino)

Via Giuseppe Verdi 36/R
Website

Het charmante en vriendelijke stel dat deze broodjeszaak runt, Pino en Antonella, lijkt altijd in de keuken te staan ​​om je een fantastische panino te serveren. Ze helpen graag buitenlanders hun Italiaans te oefenen en praten graag met je over het menu en de ingrediënten.

Voor ongeveer € 3,50 krijg je een panino tot de rand gevuld met gegrilde groenten en gezouten vlees. De zelfgemaakte sauzen zijn geweldig – probeer de truffel als je van champignons houdt en het brood wordt dagelijks vers gemaakt. Voor een authentieke, goedkope ervaring, mis Pino’s niet.