Free Amsterdam: de ultieme gids van veerboten tot kunstgalerijen

Het is altijd verrassend als mensen beweren dat Amsterdam een ​​van de duurste steden van Europa is. Tussen fietsen en lokale markten, gratis kunstgalerijen en outdoor-hangouts, is er genoeg te doen in deze ‘op-het-dak’-stad. Als je de rondvliegende toeristenkogels van de wafelkraampjes en souvenirwinkels ontwijkt, vind je tal van leuke activiteiten die je niet alleen goedkoop, maar ook helemaal gratis kunt doen.

Gratis introducties en informatie

Stadsplattegronden

Het is noodzakelijk om een ​​plattegrond van de stad bij de hand te hebben. Je kunt gratis kaarten vinden bij de blauwe kiosken in Amsterdam Centraal Station, maar veel reisgidsen en informatie-/toeristenwinkels in de stad bieden ook gratis kaarten aan.

Wandeltochten

Ik denk dat de beste kaarten van New Amsterdam Free Tours zijn, een bedrijf dat gespecialiseerd is gratis wandeltochten door het stadscentrum. Ze bieden bezoekers een kaart, kortingen op rondleidingen en attracties en bieden een informatieve en vermakelijke begeleide wandeling van twee uur. Gidsen bieden rondleidingen aan in het Engels en Spaans, en sommigen zijn zelfs bereid om specifieke rondleidingen door de Wallen en fietstochten op het platteland te organiseren.

Computers en wifi

Wilt u bij aankomst de besteladressen en belangrijke informatie controleren? De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) bevindt zich slechts een paar gebouwen ten oosten van Amsterdam Centraal Station, pal naast een drijvend Chinees restaurant. De computers daar bieden gratis interneten Wi-Fi is beschikbaar in het hele gebouw. La Place Café bevindt zich op de bovenste verdieping en biedt een heerlijke lijst met gerechten tegen eerlijke prijzen. Ook is een van de beste uitzichten over de stad vanaf hun terras, en ja, het is helemaal gratis.

Vrij in het veld

Stranden en langs de kust

Amsterdam is zeer beloopbaar en bij mooi weer buiten zitten de locals het liefst zo lang mogelijk in de zon. Bezoek stranden zoals Zandvoort en Blijburg, beide binnen een trein- (of tram)reis. Een dagje uit naar de rust van de Noordzee in Zandvoort is een onverwachte traktatie.

Dwalende artistieke wijken

In de stad blijven? De Dam is een kort bezoek waard, maar breng de middag door met wandelen door de mooie Jordaan. Of ervaar de artistieke vaardigheden van de krakers die aan de Spuistraat wonen. In de Plantagewijk is het heerlijk slenteren door de Botanische Tuinen, dierentuin Artis en vele groene gebieden met gedenktekens voor de Joodse bevolking die is omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Mensen kijken in de stad

Populaire pleinen om te zitten en te kijken zijn de Nieuwmarkt, Het Spui, de Noorderkerk en het Rembrandtplein. Elke locatie heeft een ander karakter en setting, en overal in de stad staan ​​banken waar je vrij kunt zitten. Als je ideale plek is ingenomen, parkeer dan aan de randen van het Waterlooplein en kijk hoe tientallen veerboten voorbij razen. Verken daarna de Begijnhof-tuinen voor een rustig toevluchtsoord in het hart van Amsterdam.

Gratis vervoer

Veerboten naar Amsterdam Noord

De blauw-witte GBV-veerboten buiten het centraal station zijn gratis en kunnen tussen de vijf en 20 minuten duren, afhankelijk van de reis. Alle veerboten meren aan boven het Ij in Amsterdam Noord, een rustig gebied met uniek uitzicht over Amsterdam.

Gratis (en goedkope) maaltijden

Lokale voedselmarkten

Buitenmarkten zoals Albert Cuyp, Noordermarkt en Dappermarkt zijn levendig en vol met lokale gerechten en snuisterijen om mee naar huis te nemen. Als je als een local wilt eten, zijn de markten een geweldige manier om te smullen van ronde boerenkaas, ingelegde haring en versgeperste cocktails.

Gratis monsters

Het ontbijt is het beste van Albert Hein. Koffiemachines versgemalen kleine kopjes voor ongeveer een euro, en sommige bieden zelfs gratis monsters. Warme croissants kosten ongeveer een euro en zijn het lekkerst bij het kanaal of buiten het centraal station bij de veerbootterminal.

vrije cultuur

gratis musea

Het Kaasmuseum en het Tulpenmuseum zijn gratis overdekte informatieboetieks in de buurt van de Prinsengracht, terwijl het Hemp College op de Wallen een gratis museum en informatiecentrum is over de marihuanacultuur in Amsterdam en daarbuiten.

Gratis kunstgalerijen

Het Amsterdam Museum heeft een binnenzaal, die gratis toegankelijk is voor het publiek, net buiten de Begijnhoftuin, waar veel oude Hollandse schilderijen uit de Gouden Eeuw aan de muren hangen. Kleinere kunstgalerijen zijn te vinden rond het Museumplein, de Vijzelstraat en de Jordaan aan de grachtengordel.

Vraag een local

Wat je plan ook is, kom naar Amsterdam, wetende dat je kunt ontsnappen aan de toeristische prijzen, winkels en activiteiten. Doe je onderzoek, maar als al het andere faalt, vraag het dan aan een local – Nederlanders weten alles over de gratis aanbiedingen en deals in de buurt!