Germanwings Blind Boekingsaanbieding | EuroGoedkoop

Goedkope luchtvaartmaatschappij Germanwings Blinde boekingsaanbieding is een slimme marketingtruc. Voor een lage prijs verkoopt de luchtvaartmaatschappij een ticket van een van de zes Duitse luchthavens naar een bestemming die pas na betaling wordt onthuld.

Reizigers kunnen ervoor kiezen om hun reis te beginnen vanaf een van de zes luchthavens: Berlijn, Keulen/Bonn, Düsseldorf, Hamburg, Hannover en Stuttgart.

De luchtvaartmaatschappij heeft haar mystery-bestemmingen onderverdeeld in verschillende categorieën. Keulen/Bonn biedt zeven categorieën voor het zomerseizoen, op één na alle € 33 per etappe kosten: cultuur, homovriendelijk, metropool, natuur, wandelen en trekken, feesten en winkelen. De zevende categorie “Sun and Beach” kost 49,99 euro per etappe. Hamburg en Stuttgart bieden vier bestemmingen, Düsseldorf drie en Berlijn en Hannover elk één.

Bestelproces

Mijn missie was om me over te geven aan het toeval en op mijn centen te letten. Hoewel het best prettig vliegen is, is Germanwings een budgetmaatschappij. Geld afpakken van goedkope luchtvaartmaatschappijen betekent niet extra betalen voor stoeltoewijzing of ingecheckte bagage. Op het land at ik het liefst in supermarkten en boekte ik de goedkoopste accommodatie die ik kon vinden.

Ik heb om twee redenen voor Düsseldorf gekozen. Ten eerste was het gemakkelijk en relatief goedkoop om vanuit Londen, mijn thuisbasis, te bereiken. Ten tweede genoot ik meer van het “feest” in Düsseldorf dan van enig ander. De groep omvatte Leipzig, Dresden, Warschau en Katowice, evenals Stockholm en Barcelona, ​​​​steden waar ik vrienden heb. (Ik vond deze categorie vanaf het begin verwarrend. Deze groep steden leek me niet echt bijzonder of relatief feestelijk. Marketing is lastig!)

En het doel is…

Op een avond maakte ik een bestelling na het eten. Een bon flitste op mijn scherm en ik wist dat het Milan Malpensa voor mij was. Milaan was een van de twee steden op de lijst waarvan ik hoopte dat ze niet zouden verschijnen. Ik hou echt van Milaan, maar ik ben er vrij recentelijk geweest. Dus mijn eerste reactie was teleurstelling. Hier is de eerste les, misschien wel de meest voor de hand liggende, hoewel het voor herhaling vatbaar is: Blind Booking is niet de ideale vakantie-oplossing voor diegenen die een heel sterk idee hebben van waar ze naartoe willen reizen.

Er zijn trouwens manieren om Blind Booking te spelen. Voor 5 euro kunnen klanten een bestemming kiezen uit de groepslijst. Klanten kunnen ook bestaande dienstregelingen bekijken om de kans op vluchten naar een bepaalde bestemming te vergroten.

Afgezien van deze hacks is Blind Booking een overgave aan het toeval. Aangezien de boekingsperiode tot 45 dagen voor vertrek loopt, hoeft Blind Booking geen live job te zijn. Met ruim zes weken is er volop gelegenheid om vooruit te plannen.

Ik heb een reis van twee nachten geboekt. Omdat mijn vlucht te vroeg vertrok om van Londen naar Düsseldorf te vliegen met een comfortabel tussenstopkussen, moest ik de avond ervoor vliegen. En aangezien mijn terugvlucht van Milaan naar Düsseldorf rond 23.00 uur arriveerde, moest ik aan het einde van de reis een hotel in Düsseldorf zoeken voor de nacht.

Deze twee aanvullende details zorgden voor een tweede les in blind boeken die net zo duidelijk was als de eerste les, maar toch het vermelden waard: dit goedkope retourticket is in wezen een opruimingsitem. In ruil voor 66 euro moeten klanten zich volgens de voorgestelde route regelen. Mijn gok is dat vertrek en terugkeer in de vroege ochtend en late avond met name veel voorkomende tijdsloten zijn voor Blind Booking. Flexibiliteit staat centraal.

Reis

Ik ging naar de bergen: twee nachten Luganogevolgd door een schilderachtige treinreis van Locarno naar Domodossola.

ik vloog naar binnen Milaan Malpensa, dronk een snelle (en noodzakelijke) espresso in het café op de luchthaven en nam de Malpensa Express naar Milano Centrale. Hier had ik ongeveer 15 minuten om een ​​kaartje naar Lugano te kopen, wat direct was.

Hoewel ik twee nachten bij EuroCheapo heb geboekt? Gandria-restaurant, een klein restaurant met enkele gastenkamers in Gandria, een dorpje aan de rand van Lugano. Mijn kamer was CHF 130 (€ 145) voor twee nachten, wat vrij goedkoop is in deze delen. Bij aankomst reed ik naar het dichtstbijzijnde tankstation/supermarkt waar ik de heilige graal van een eenvoudig supermarktdiner kocht: salami, kaas, ansjovis, yoghurt, noten en water. Schade: 20 CHF (€ 22).

Mijn twee dagen waren gewijd aan het opnieuw leren kennen van Lugano, een stad die ik voor het laatst bezocht toen ik 19 was. Lunch in de supermarkt, lange wandelingen langs het meer, twee mooie zwempartijen, een lekker diner op het balkon bij restaurant Locanda Gandriese in Gandria, met wie ik genoten heb. van lokale Ticinese wijn met een shot zelfgemaakte limoncello, dwalen door de winkelstraten van Lugano en een bezoek brengen aan Cantonale d’Arte-museumKunstmuseum van het kanton Ticino.

Op de derde dag ging ik met de trein naar Locarno. Buiten, uitzicht op de Alpen; binnen worden luidruchtige kinderen naar buiten gestuurd. In Locarno nam ik een schilderachtige trein terug naar Italië, naar het regionale centrum Domodossola. Gelegen aan de samenvloeiing van twee rivieren, heeft deze stad opmerkelijke laatmiddeleeuwse architectuur en een aantrekkelijk centraal plein, het Piazza del Mercato. De stenen en houten huizen, arcades en bergtoppen geven Domodosola een rustieke charme. Ik genoot van een risotto en steak voor €13 in een rustig restaurant ver van het centrale plein en dwaalde een tijdje rond.

Ik ving het van Domodossola rechtstreekse bus naar Milaan Malpensa voor €15. Deze bus, die afhankelijk is van overheidssubsidies, rijdt alleen op aanvraag en moet vooraf gereserveerd worden.

Het resultaat

Germanwings Blind Booking is een beetje lastig maar best interessant. Het is een goede keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in vele bestemmingen; Iedereen met iets heel specifieks zou het moeten toestaan. Iedereen die een Blind Booking-pauze overweegt, moet naar zijn planning kijken en de voordelen (verrassing, kosten) en nadelen (planning, inflexibiliteit) afwegen.

Let op: Germanwings heeft deze reis op geen enkele manier gesponsord.