Goedkoop eten in Barcelona: 3 terrassen voor tapas

Nu de lente in volle gang is, is het tijd om na te denken over buitenactiviteiten in Barcelona. Van slenteren over de bruisende Las Ramblas met toeristen en de lokale bevolking tot Gaudi’s Park Guell of dwalen in El Born, een van de meest interessante buurten van de stad, het warme weer brengt de hele stad op straat. En terwijl de gemiddelde temperaturen in de jaren 60 beginnen te kruipen, kun je samen met de lokale bevolking hun favoriete tijdverdrijf beleven, onder het genot van een drankje en een snack op een van de vele pleinen van de stad.

Bekijk deze bars en restaurants die geweldige tapas EN buiten zitplaatsen combineren. Houd er rekening mee dat je bijna altijd iets meer moet betalen (5-10%) als je besluit buiten te zitten, maar het is de moeite waard om de goedkope geest een paar uur los te laten en te genieten van het warme Barcelona-weer.

Bethlehem

C/ Girona 70
Telefoon: 93-265-51-05

Kom een ​​(of twee) van de vele Spaanse wijnen proeven in deze stijlvolle bar in de rechter Eixample. Er zijn maar een paar tafels buiten op de hoek van de straat, en die zijn gewild in de zon. Als er geen zitplaatsen buiten zijn, neem dan plaats aan de bar bij de muur van ramen binnen, wat bijna net zo goed is als in de frisse lucht.

De obers in Bethlehem kennen hun wijnen. Als je avontuurlijk bent, vertel ze dan wat je wilt en laat ze de fles kiezen die bij je past. Hoewel hun tapasmenu niet enorm is, is het aanbod van de hoogste kwaliteit. Probeer bravas (pittige aardappelen) of olijven voor een snelle snack.

L’Óstia Taverna Gastronmica

1-3 Plaça de la Barceloneta
Telefoon: 93-221-47-58

Tijdens de zomermaanden stroomt in La Barceloneta een gestage rivier van toeristen van de Gotische wijk naar de kust aan de Calle Joan de Borbo. Dit betekent dat bijna alle eetgelegenheden in Joan de Borbo zich op deze toeristen richten en meer vragen vanwege hun aanwezigheid.

Voor een betere prijs en weg van het lawaai, slaat u linksaf de smalle straatjes in die deel uitmaken van La Barceloneta. Hier vind je veel authentieke restaurants en bars, waaronder het nieuwe L’Óstia op Plaça de la Barceloneta. Ga buiten zitten op het met kruiden gevulde terras of ga binnen in de lange L-vormige bar. Wijn, bier van de tap, tapas en koffiespecialiteiten worden aangeboden tegen eerlijke prijzen. Probeer de kabeljauwballetjes voor € 5,35.

Bar-restaurant “La Candela”.

PL. Sant Pere 12
Telefoon: 93-310-62-42

Dit kleine eetcafé op het Santa Pere-plein loopt in het weekend snel vol. Kom vroeg om een ​​zitplaats te bemachtigen als u van plan bent buiten te dineren. Zorg ervoor dat u hun “aardappelschillen” bestelt, die worden geleverd met een breed scala aan toppings, van zoet tot zout tot pittig. Ze bieden ook veel gerechten die zijn gemaakt met biologische ingrediënten.

Dit zijn slechts drie van de vele bars en restaurants met terrassen. Denk eraan dat als je buiten in het centrum van Barcelona zit, je persoonlijke bezittingen goed in de gaten moet houden. Dingen kunnen snel verdwijnen als je niet oplet.