Goedkoop eten in Rome: waar te dineren in de buurt van de Spaanse Trappen
Rome is een culinair pareltje, met op bijna elke hoek heerlijke eetgelegenheden. Echter, de omgeving Spaanse trappen is een van de moeilijkste plaatsen om een fatsoenlijke maaltijd of snack te vinden in Rome. Hoewel de locatie geweldig is om naar de stad te gaan en attracties in de buurt te zien wanneer je een maaltijd moet vinden die niet te duur is of een hapje te eten.
Maar wees niet bang voor goedkoop eten, want we hebben vier heerlijke eetgelegenheden in Rome ontdekt, zodat je niet hoeft in te leveren op kwaliteit of, erger nog, je portemonnee hoeft te verlichten.
Pasta
Pastifico
Via della Croce, 8
Ga voor een snelle, goedkope en gedenkwaardige lunch naar deze naamloze pastawinkel aan de Via della Croce, ongeveer een minuut van de Spaanse Trappen. Dagelijks van 13:00 tot 14:00 uur transformeert Pastificio in een lokale lunchplek stapel borden pasta voor iedereen, van zakenmensen, vermoeide shoppers en schoolkinderen.
De borden zijn van plastic en zijn gestapeld pasta, water en wijn kost maar 4 euro. Er zijn elke dag twee pastakeuzes, maar als je niet vroeg aankomt, heb je er misschien nog maar één over. Vergeet niet dat dit technisch gezien een noedelwinkel is, dus lunchen is niet luxueus en het is het beste om binnen te eten waar de noedels warm en vers zijn.
Palatium
Via Frattina, 94
Als u op zoek bent naar lokaal, hoeft u niet verder te zoeken dan Palatium. Het restaurant wordt gerund door de Lazio Regional Food Service, wat betekent dat alle ingrediënten van de boerderijen komen regio Laziozo krijg je altijd verse, seizoensgebonden gerechten met pasta’s die rond de 10 euro kosten.
Het menu verandert regelmatig en staat vol met Romeinse klassiekers, hoewel Palatium er een paar eigen wendingen aan toevoegt. Zorg ervoor dat u regionale wijnen probeert die vaak worden overschaduwd door hun bekendere Toscaanse neven.
pizza
Pizzeria Leoncino
Via del Leoncino, 28
Traditionele pizza’s in Romeinse stijl zijn moeilijk te vinden in het hart van Rome, maar deze buurtpizzeria heeft een authentieke smaak en sfeer behouden ondanks dat het zich op een van de mooiste locaties van de stad bevindt. De korst is knapperig langs de randen en dun, en de standaard toppings (margherita, marinara, napoletano) kosten ongeveer 6-10 euro per taart.
Maar er is een specialiteit ui, bonen en worst pizza, wat raar klinkt maar eigenlijk heerlijk is. De uien zijn zo dun gesneden dat ze bijna karamelliseren met de mozzarella en gegarneerd met witte cannellinibonen en worst. De sfeer is eenvoudig, met een enorme houtoven in het midden van het restaurant, een beleid waarbij alleen contant geld wordt betaald en felle serveersters. Maak je geen zorgen als er lijnen zijn. Het is het waard!
Ijs
Il Gelato di Claudio Torce
Viale Aventino st. 59
Claudio Torcè is een gelato-meester. Hij gebruikt volledig biologische ingrediënten van hoge kwaliteit om beide te creëren klassieke en gekke smaakcombinaties. Bijvoorbeeld gorgonzola met azijn of szechuanpeper. Op zoek naar iets traditionelers? Er zijn ook meer dan 20 soorten chocolade! Met meer dan 100 soorten om uit te kiezen met geweldige texturen en frisse smaken, kun je echt niet fout gaan.
Bekijk alles voor nog meer budgetdeals EuroGoedkope eettips voor Rome op onze blog.