Goedkope Barcelona-tip: boek een hotel in het stadscentrum om tijd, geld en stress te besparen

Zoek op internet naar goedkope hotels en hostels in Barcelona met de laagste prijzen. Kijk dan nog een keer en let deze keer goed op waar het hostel of guesthouse is. Je wordt misschien verleid door deze budgetkamers zoals Horta of Besos, maar volg ons advies en betaal iets meer om centraal gelegen te zijn. Barcelona is groot en de meeste attracties bevinden zich in de Gotische wijk of het oude gedeelte van de stad. Als u in een of andere obscure barri verblijft, bespaart u op korte termijn nog een paar dollar, maar over het algemeen zal het u kosten.

Bespaar op taxi- en transittarieven

Als je uit het centrum blijft, worden het openbaar vervoer en taxi’s een bal en ketting. Je kunt niet buiten blijven nadat de metro sluit (doordeweeks 12.00 uur, vrijdag 02.00 uur) zonder een taxi te betalen om je naar een verafgelegen hotel te brengen, wat je alles zal kosten wat je hebt bespaard door te boeken. daar eerst. Ook wordt er, hoewel klein, geld uitgegeven aan het openbaar vervoer. Als u in het centrum van Barcelona verblijft, kunt u de meeste bezienswaardigheden gemakkelijk te voet bereiken zonder de metro of bus te hoeven nemen. Dit kan je tussen de 10 en 30 euro besparen – veel geld voor een paar extra vermouths.

Veiligheid in cijfers

Ten tweede, afhankelijk van welke kap het is, kan het ’s avonds laat een beetje ongemakkelijk zijn. Algemeen, Barcelona is geen gevaarlijke stad. Toch is het het beste om solo-avondritten in dubieuze “kappen” te vermijden als je kunt. Je weet maar nooit. Bevolkte, drukkere gebieden zijn altijd veiliger omdat er mensen in de buurt zijn. Dit geldt vooral voor vrouwelijke reizigers.

3 budgethotels in het stadscentrum

Ten slotte zijn hotels en hostels in de stad vaak wat duurder, maar er zijn altijd koopjes te doen. Zoek naar grote kortingen op deze drie goedkope opties:

Hostal Centric
L’Eixample: Calle Casanova 13
Lees de recensie

Met geweldige prijzen op een geweldige locatie, spreekt dit schone en lichte hotel reizigers van in de twintig en meer conservatieve reizigers aan. Verdubbelt ongeveer € 100.

Hostel Noya
Rambla Canalet 133
Lees de recensie

Gelegen op de top van La Rambla, is dit gezellige verblijf niet alleen super goedkoop, maar sommige kamers hebben een geweldig uitzicht en alle kamers hebben gratis Wi-Fi. Verdubbelt vanaf € 50. Geen online bestelling.

Herberg “Fernando”.
Lees de recensie

Met een toplocatie in de Gotische wijk, heeft dit juweeltje 60 slaapzalen en 40 privékamers, inclusief behulpzaam personeel, gratis ontbijt (voor privékamergasten) en een leuke sfeer met een café en een bar. Tweepersoons- of tweepersoonskamers vanaf € 100.

Boek een van deze drie opties en je bent precies waar de actie is, op loopafstand van de beste restaurants, bars, attracties, nachtclubs en musea van Barcelona. Lees voor meer Barcelona-tips onze hotelrecensie in Barcelona.