goedkope gebiedsgids voor de City of London

Als u voor uw werk naar Londen reist of gewoon het zakencentrum van de stad wilt verkennen, dan is dit het gebied voor u. In tegenstelling tot veel andere stadscentra waar het zakendistrict ’s nachts sluit, Stadsdeel van Londen grenzend aan enkele van de populairste uitgaansgelegenheden van de hoofdstad, heeft het een beslist meer ontspannen sfeer met trendy bars, een enorme keuze aan restaurants, veel cultuur en kleurrijke markten die in het weekend opduiken.

Als het op accommodatie aankomt, bloeit de keuze ook op en wordt het steeds luxer, maar er zijn nog steeds genoeg budgetitems om je midden in de actie te houden en een korte wandeling naar huis na een avondje uit.

Waar te verblijven

Qbic Londen City
42 Adler Street, Londen E1 1EE
Metro: Whitechapel of Aldgate East
Lees onze volledige recensie
Website

Qbic, een nieuwkomer in de Londense hotelwereld, is een geweldige budgetoptie voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Gelegen tegenover station Aldgate East aan het einde van Brick Lane, is het ideaal voor het verkennen van Oost-Londen.

Alle kamers zijn gebouwd rond de revolutionaire Qbic pod-formatie, die een tweepersoonsbed, tv, badkamer, nachtkastjes en lampen en een kledingkast bevat, maar je betaalt meer voor een raam met uitzicht. De kamers zijn schoon, compact en zeer comfortabel, maar u zult waarschijnlijk het grootste deel van uw tijd in de geweldige lounge willen doorbrengen, die eruitziet als de design woonkamer die u zich altijd al heeft willen veroorloven.

Spitalfields-markt
65a Brushfield Street, Londen E1 6AA
Metro: Liverpool Street

Vlak bij Liverpool Street vind je een creatieve en eigenzinnige markt die in schril contrast staat met de pakken die doordeweeks in deze hoek van Londen te vinden zijn. Spitalfields is de thuisbasis van kunstenaars, vintage kledingstalletjes, accessoires en unieke huishoudelijke artikelen, evenals tal van heerlijk eten. Er is een Traders Market van zondag tot vrijdag of bezoek de zaterdagachtige markt.

Eten en drinken

Brasserie Brick Lane
67 Brick Lane, Londen E1 6QL
Metro: Aldgate East of Whitechapel

Je kunt The City niet bezoeken zonder een van de iconische Indiase restaurants van Brick Lane te proberen. Terwijl torenflats en kantoren plaatsmaken voor etnische restaurants en winkelcentra, kun je je vergapen aan een ander fantastisch contrast in Londen. Brick Lane staat vol met curryhuizen, velen strijden om je aandacht terwijl je over de weg loopt, en hoewel sommige meer twijfelachtig eten serveren dan andere, kun je niet in Oost-Londen blijven zonder het te ervaren. Mijn persoonlijke favoriet is de Brick Lane Brasserie, die beroemde curries serveert en een aantal ongewone opties als je wilt vertakken. Zorg ervoor dat u onderhandelt voordat u gaat zitten, want de meeste plaatsen bieden een paar gratis biertjes bij uw maaltijd.

Bokspark
2-10 Bethnal Green Road, Londen E1 6GY
Metro: Shoreditch High Street

Dit zelfverklaarde ‘pop-up winkelcentrum’ gemaakt van zeecontainers is de afgelopen jaren minder pop-up geworden en is een permanente structuur geworden in de buurt van het treinstation Shoreditch High Street. De winkels binnen veranderen echter regelmatig en er zijn veel interessante pubs en bars boven. Cottons Rum Shack is een vooral populaire Caribische cocktail tijdens de zomermaanden.

Alle sterren bands
95 Brick Lane, Londen E1 6QL
Metro: Shoreditch High Street

Geniet van hamburgers, cocktails en ouderwets bowlen en karaoke bij All Star Lanes, de perfecte plek om je uit te leven na een vermoeiende dag op kantoor of een lange dag sightseeing. Een stevige maaltijd in de vorm van een royale burger begint vanaf £ 9,50, terwijl bowlen tussen £ 6,95 en £ 8,95 per persoon per spel kost, afhankelijk van de dag en het tijdstip.

nachtleven

Probeer het ’s avonds laat Sfeerbar op een mooie avond, want het enorme buitenterras is de perfecte plek om te genieten van de laatste zonnestralen of ga naar Brick Lane voor een hoofdmaaltijd, 93 voet oost, DJ en live muziek van woensdag t/m zondag. Er is ook een intercambio-stijl meertalig evenement genaamd Mundo Lingo op woensdagavond voor zowel buitenlanders als de lokale bevolking om nieuwe mensen te ontmoeten en hun taalvaardigheid te verbeteren.

Een speciale traktatie

Reigertoren
110 Bishopsgate, Londen EC2N 4AY
Metro: Liverpool Street

Als je nog steeds wilt uitgeven, spaar dan je centen voor een onvergetelijke reis naar de 40 verdiepingen tellende Heron Tower. Hier vind je Brits geïnspireerde Eend en wafelen internationaal bekend Sushi Sambavoor beide krijg je een goede £13 terug voor een cocktail, maar als je de stad echt vanuit het hart van bovenaf wilt bekijken, is dit absoluut de plek om het te doen.