Hamburg: een geweldige goedkope overnachtingsroute

Een lange nacht in Hamburg hoeft geen gat in je zak te branden. De Duitse Hafenstadt (havenstad) biedt veel leuke, gratis avondentertainment die, benadrukt door een aantal eet- en drinkstops, je genoeg reisgeld geeft voor de avonturen van de volgende dag.

Deze tour neemt je mee op een avontuur in het donker met een fantastisch happy hour, een pop-up in het park met een gratis concert, een slaapmutsje met een handgemaakte cocktail en zelfs een zonsopgang boven de haven voor echte nachtbrakers.

Gelukkigste uur

Begin de avond met een biertje of een cocktail op de iconische locatie Turmbar (Rothenbaumchausse 2), niet ver van het treinstation van Dammtor. Kies tussen hun unieke zitplaatsen binnen (met een wenteltrap naar de top van de toren) of geniet van de late namiddagzon op hun buitenterras.

Happy hour vindt dagelijks plaats van 18.00 tot 20.00 uur, met geselecteerde ‘bartender’s choice’-cocktails voor slechts € 5,50 – € 6,50.

Picknick in het Park (met een gratis concert)

Vanaf hier keert u terug via het treinstation naar het magnifieke Hamburg Planten en Blomen Park. Dwaal door verschillende tuinen en vijvers en bereik uiteindelijk grasvelden ten noorden van het centrale meer. Spreid je laken zo dicht mogelijk bij het water uit en geniet van een picknickdiner (details aan het einde van het artikel als je benodigdheden wilt vinden).

Dit gebied begint ongeveer 30 minuten voor de gratis nacht vol te raken verlicht waterorgelconcert. Van 1 mei tot 31 augustus concerten beginnen om 22.00 uur. van 1 september tot 5 oktober beginnen de concerten om 21.00 uur. Elk concert duurt ongeveer 20-30 minuten.

Maak een wandeling langs de Reeperbahn en St. Pauli-avondmarkt

Vroege vogels zullen het park aan de zuidkant willen verlaten, in de buurt van U-St. Pauli. Ga vanaf hier naar het zuiden op Millerntorplatz tot u de Reeperbahn bereikt, de beroemde rosse buurt van Hamburg.

Halverwege de Reeperbahn kom je op de Spielbudenplatz, een openbaar plein met het hele jaar door evenementen. woensdagavond je wilt controleren Pauli-avondmarkt die een geweldige combinatie van eten en drinken biedt. Locals komen om te kletsen, een drankje te drinken en te genieten van de nachten in de open lucht. Het is geopend tot 23.00 uur van april tot september en tot 22.00 uur van oktober tot mei.

Na een wandeling over de boulevard bereikt u uiteindelijk Peparmölenbek. Ga naar beneden richting Fischmarkt, sla linksaf op Lange Str., dan rechts op Pinnasberg.

Zin in een chique cocktail?

Je vindt het net achter de grote bocht Christiansen (Pinnasberg 60), een van de populairste cocktailadressen van Hamburg. Sluit je avond hier af met een slaapmutsje, waar de drankjes (besteld van een menu dat meerdere dagen beslaat) rave-waardig zijn.

U kunt terug naar huis door vanaf de Fischmarkt (onder) de veerboot terug te nemen naar het centrum (S-/U-Landungsbrücken) of terug te keren naar de S-Reeperbahn. Maar wil je nu echt al naar huis? Lees verder…

Vismarkt zonsopgang op zondag

Nadat je klaar bent met drinken bij Christiansen’s (open tot 5 op zaterdagavond), moet je de korte tocht langs de heuvel maken om te zien Vismarkt (Große Elbstraße 137), die alleen op zondag tot 05.00 uur geopend is. (van april tot oktober) en 7.00 uur. (van november tot maart).

Hier kun je opwarmen met een verse wafel en koffie (of een ander broodje bier en verse vis als dat meer jouw snelheid is). Dompel je dan onder in de levendige drukte van vaatwassers en shoppers, of ga gewoon zitten bij het aangrenzende veerstation en geniet van de zonsopgang boven de haven.

Late avond in de districten Schanze en Karo

Op zoek naar nog meer ideeën? Dan zullen nachtbrakers naar twee van de coolste wijken van Hamburg willen gaan, vol met restaurants, cafés en bars. Je kunt controleren onze Schanze en oorlogsleider of beproef uw geluk op elke gewenste plaats.

Heeft u een laat diner? Als de laatste oproep door de Schanze gaat, kun je altijd een veilige haven op het adres vinden Erika Ekas (Sternstraße 98). Beroemd om zijn royale porties stevige Duitse gerechten, begint Erika’s elke dag om middernacht met het ontbijt. Hier is een speciale nachtaanbieding – veel verschillende broodjes, waarvan de prijs slechts 1 euro is.

Tips om je voor te bereiden op een reis naar de stad

Voordat je op avontuur gaat, wil je misschien een paar handige items inpakken. Pak vanuit je hotel een plat laken in en sla picknickbenodigdheden in bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Handige en centrale supermarkten zijn onder meer Edeka in het Hauptbahnhof (in het station boven de treinen, dagelijks geopend van 07.00 uur tot 23.00 uur) en Lidl in het treinstation van Altona (middenniveau tussen de trein en de S-Bahn-perrons, geopend van maandag tot en met zaterdag). 7u tot 22u, zondag 10u tot 20u).

Contant geld komt ook van pas, aangezien veel kleine bars en restaurants geen creditcards accepteren.