Hoe breng je een geweldige dag door in Straatsburg (voor minder dan € 25!)

We hebben het al eerder gezegd, maar het is de moeite waard om te herhalen: Straatsburg is een verborgen juweeltje van een stad!

Straatsburg, gelegen aan de oostelijke rand van Frankrijk, op slechts een klein eindje rijden van de Duitse grens, staat van oudsher bekend als le carrefour de l’Europe (het kruispunt van Europa). Met een rijk en fascinerend verleden, immens politiek belang, een charmante oude stad en een fascinerende gastronomie, is Straatsburg op zijn zachtst gezegd een onderschatte stad. Bovendien kun je de Franse en Duitse cultuur ervaren zonder de financiële druk van Parijs of de enorme omvang van Berlijn. Dus waarom zou u hier niet een dag stoppen terwijl u op euro’s reist?

Ik heb onlangs een dag in Straatsburg doorgebracht, op doorreis tussen Parijs en Duitsland. Met een enorm treinstation dat zowel Frankrijk als Duitsland bedient, lijkt het erop dat ik niet de enige ben die in de stad stopt. Gelukkig kun je gemakkelijk laat uw bagage achter bij de geadresseerde (bagageopslag) voor 4 euro per dag. Gooi die zware tassen weg en geniet goedkoop van alles wat Straatsburg te bieden heeft.

Bovendien kun je meer geld besparen en je verblijf verlengen door enkele van onze favoriete budgethotels in Straatsburg te bezoeken.

Ga vanaf het station naar La Petite France

Op slechts vijf minuten lopen van het treinstation ligt La Petite France, de charmante oude binnenstad van Straatsburg met zijn middeleeuwse sfeer en kronkelende kanaal. Als je net als ik bent, wil je direct na je treinreis gaan zitten, een kopje koffie drinken en misschien wat ontbijten. Ga zitten om Café La Tinta, een charmant plaatsje aan het kanaal met een literair thema. Ze hebben tartines en gebak om je honger te stillen. Maar sla het ontbijt niet over, in Straatsburg draait het allemaal om heerlijke hartige en hartige maaltijden waar u later op de middag van kunt genieten.

Wandel langs het kanaal en dompel jezelf onder in het prachtige landschap, dat een merkwaardig mooie mix is ​​​​van Franse en Duitse invloeden.

Bezoek La Cathédrale Notre Dame

Een lichte maaltijd en een wandeling brengen je in het centrum van de stad, wat je niet mag missen prachtige kathedraal dat dateert uit 1439. Het zal je gewoon de adem benemen. Naar mijn bescheiden mening verslaat het de Notre-Dame in Parijs met mijlen – het heeft alle grote schoonheid en fascinerende geschiedenis zonder de vervelende rijen of toeristengroepen.

Het is vrij om binnen rond te dwalen, en als het buiten warm is, wil je misschien een tijdje blijven, want de stenen buitenkant zorgt voor een behoorlijk koel interieur.

Tijd voor flammkuchen

Weer honger? Het is tijd om Flammkuchen te proberen (tarte flambée in het Frans, hoewel het meestal in het Duits is geschreven). Dit is een buitengewoon lekker gerecht, heel typerend voor de Elzas. De basis Flammkuchen bestaat uit een dun rechthoekig deegbeleg met een romig botermengsel, belegd met gekarameliseerde uien en stukjes spek.

Je kunt zo’n gerecht overal tegen verschillende prijzen vinden, maar ik raad aan om naar te gaan? Le Flam’s, waar je een universele Flammkuchen voor slechts € 12 of een enkele Flammkuchen voor € 5,60 kunt krijgen. Wauw!

Neem een ​​pauze in de Jardin de l’Orangerie

Zoals veel Franse steden heeft Straatsburg een verbazingwekkende hoeveelheid groen. Orangerie tuin is een bijzonder mooie plek om te wandelen of te ontspannen. Het deelt een ontwerper met Versailles, dus je kunt je voorstellen hoe geweldig en verfijnd het is. In de zomer kunt u zelfs met boten roeien op het meer. Heeft u kinderen? Er is zelfs een mini-dierentuin.

Om er te komen vanuit het centrum van Straatsburg, kun je goedkoop en efficiënt navigeren tramsysteemof neem een ​​fiets uit het verhuursysteem, VelHop voor een goedkope €1/uur of een prijs van €5/dag.

Drink een aperitief aan de gracht

Met de trein die om 19.00 uur vertrok, had ik tijd voor een laatste drankje om na te denken over een prachtige dag ronddwalen door Straatsburg. Als je een trein moet halen, wil je waarschijnlijk terug naar het station. Waarom stop je niet in Petite France voor een traditioneel Elzasser bier? ik raad het aan La Corde à Linge, een modern en gezellig restaurant met een groot terras op de binnenplaats met uitzicht op de gracht. Hier kun je een pint pakken voor ongeveer €5 of, zoals ik, een Ricard drinken voor slechts €3,80.

Na een goed doorgebrachte dag in Straatsburg, ben je klaar om je reis voort te zetten naar Frankrijk, Duitsland of waar je ook heen gaat. Besteed minder dan € 25 om de beste deal in de Elzas te ontdekken en uw portemonnee zal u dankbaar zijn!