Hoe ik een enkele reis naar Europa van € 298 kocht

Zelfs met dalende olieprijzen zijn vluchten naar Europa vanuit de VS nog steeds erg duur. Het lijkt vaak alsof er geen weg is. Dat is waar we binnenkomen. Onze belangrijkste expertise zijn misschien hotels, maar we weten ook hoe we moeten omgaan met goedkope luchtvaartmaatschappijen.

Afgelopen herfst kon ik een fantastische deal krijgen voor een non-stop vlucht naar Londen vanaf New York JFK voor minder dan € 300. Klinkt onmogelijk? Met een beetje planning, een paar uur online zoeken en de flexibiliteit om in uw schema en reisgewoonten te passen, kunt u gemakkelijk dezelfde deal krijgen.

Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

Zoek rond

De grote spelers in de vluchtzoekindustrie zoals Kayak, Expedia en Hipmunk zijn essentiële hulpmiddelen voor het vinden van goede vluchtprijzen. Een paar minuten nemen zal niemand pijn doen, en het is een geweldige manier om met de aarde om te gaan. Zorg er ook voor dat je de vluchtzoekopdracht van EuroCheap bekijkt, want deze wordt mogelijk gemaakt door Momondo.com en biedt een aantal verrassende deals voor kleinere Europese luchtvaartmaatschappijen.

Maar vergeet ook niet de officiële websites van de luchtvaartmaatschappijen te bezoeken. De prijzen kunnen hetzelfde zijn als de metazoekmachines, maar ze bieden geweldige functies om u te helpen de minder voor de hand liggende deals te vinden. Norwegian heeft bijvoorbeeld een handige tariefkalender waar u snel de dienstregelingen van meerdere maanden kunt doorzoeken om de goedkoopste reizen te vinden. Wauw! Air toont meerdere dagen tegelijk en je kunt heen en weer scrollen om goedkope vluchten te zien voor de datum die je kiest.

Besteed wat tijd aan het verkennen van het online huis van uw goedkope provider en u zult een geweldige deal kunnen vinden.

Boek vroeg

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Zorg ervoor dat je ruim voor je geplande reistijd begint met zoeken. En dan bedoelen we niet een paar weken – probeer je tickets minstens twee of drie maanden of zelfs eerder te boeken.

Als u bijvoorbeeld in 2015 naar Londen wilt vliegen In januari of februari heeft Norwegian nog steeds vluchten voor een retourvlucht van € 249. Maar als je in de lente wilt reizen als het warmer wordt, moet je niet wachten om deze plaatsen te boeken. in 2014 8 december je kunt in mei nog steeds een enkele reis naar Londen vinden voor slechts € 248. Dit is een goede deal voor een late voorjaarsvakantie naar Europa, maar u kunt er zeker van zijn dat deze prijzen niet lang zullen duren. Pak ze nu.

Wees flexibel met data en bestemmingen

Toegegeven, als freelance schrijver had ik meer flexibiliteit bij het plannen van mijn reis. Maar zelfs een beetje flexibiliteit kan meestal een lange weg gaan als het gaat om het zoeken naar deals voor luchtvaartmaatschappijen. Bijvoorbeeld, doordeweeks vliegen kan u bijna altijd € 100 of meer besparen in vergelijking met weekendtarieven, dus als u een extra vrije dag kunt missen, ga ervoor.

Het betekent niet alleen dat je midden in de week naar buiten moet. Ik was bijvoorbeeld van plan om afgelopen herfst een Europees uitstapje van drie weken te beginnen in Londen, en vervolgens naar Parijs en Amsterdam te gaan op weg naar een laatste week in Berlijn voor de 25ste verjaardag van de val van de Muur. Dit gaf me veel opties bij het kiezen van vluchten, omdat ik de volgorde van de steden die ik bezocht kon verwarren om een ​​deal te vinden. Met een beetje geduld slaagde ik erin om op donderdagavond een geweldige prijsvlucht van New York naar Londen te vinden en op vrijdagochtend in Gatwick te komen – net op tijd voor het weekend!

Bespaar op extra’s

In een recent artikel over vluchten van € 99 op Wow Air, hebben we het al gehad over het strikte beleid van deze nieuwe goedkope luchtvaartmaatschappijen. Maar we zullen het nogmaals benadrukken voor iedereen die nieuw is in de goedkope vliegcultuur: Ingecheckte bagage, maaltijden en zelfs stoelreserveringen kunnen (en doen dat meestal) extra kosten.

Gelukkig is de prijs op het scherm bijna altijd inclusief belastingen en luchthavengelden. Maar in bijna alle gevallen is het eerste ticket dat je ziet gewoon een naakte vlucht. Als je echt een stoel aan het gangpad nodig hebt of van plan bent om een ​​tas in te checken, moet je extra betalen.

Soms vindt u gebundelde aanbiedingen voor extraatjes. Norwegian bundelt bijvoorbeeld stoelreserveringen, maaltijden en ingecheckte bagage vaak in één tarief. Maar het kan nog steeds € 50 of meer zijn, dus een echt koopje is een basisprijs en gemakkelijk in te pakken, een broodje of twee mee te nemen, en waar je ook in het vliegtuig terechtkomt.

Mijn kaartje

Dit is hoeveel ik heb betaald voor een rechtstreekse vlucht van New York JFK naar Londen Gatwick met Norwegian Air. Ik vloog op 23 oktober en boekte het ticket eind juli, ongeveer drie maanden later. Het tarief (inclusief belastingen en toeslagen) was € 298 (een geweldig ticket voor een rechtstreekse vlucht in oktober), maar ik besloot ook te upgraden voor een extra € 50 om twee maaltijden (inclusief wijn), een stoelreservering te krijgen (ik hou van mijn raam) . stoelen) en ingecheckte bagage om te zien of de ervaring de moeite waard was. Uiteindelijk was het eten gewoon gemiddeld en hoefde ik niet echt een tas in te checken, maar ik genoot toch van de gemoedsrust dat ik niet vast zou zitten op de middelste stoel en geen honger had. Het was leuk om de reis te beginnen met een paar extraatjes, en een paar glazen wijn op weg naar Europa kan nooit kwaad!

Vliegticket: € 298

Ingecheckte bagage, stoelreservering en eten/drinken: € 50

Totale kosten: € 348