Hotels in Barcelona: 3 budgethotels in minder toeristische gebieden

We slapen altijd graag zo dicht mogelijk bij het stadscentrum. Na een verblijf in de centrale delen van Barcelona kan veel tijd en zelfs geld besparen.

Maar soms wil je gewoon een beetje buiten de gebaande paden gaan en naar binnen gaan geweldige delen van de stad waar je je meer een local dan een toerist kunt voelen. Maar wat als u op zoek bent naar iets authentiekers, een beetje verder weg van de drukte in de Gotische wijk en langs La Rambla? Er zijn hier drie geweldige hotels die geweldige kamers bieden (sommige slechts € 90 voor tweepersoonskamers) en geweldige locaties buiten de belangrijkste gebieden.

Hotel del Mar

Buurt: La Ribera
Prijzen vanaf € 136

Het strand en de haven van Barcelona zijn van juni tot september druk, maar in het laagseizoen heb je het strand bijna voor jezelf. Wanneer u in Hotel del Mar verblijft, bevindt u zich op een pleintje vlakbij trendy winkels en restaurants. El Born, maar ook los van hen (op een goede manier). Dit hotel ligt op korte loopafstand van enkele van de beste vis- en zeevruchtenrestaurants van de metropool, evenals het strand, de haven en de Gotische wijk. De lokale bevolking die in het nabijgelegen La Barceloneta woont, houdt van hun ‘kap’ – en jij ook.

Hostel Girona

Buurt: In ons voorbeeld
Prijzen vanaf € 94

Passeig de Gracia snijdt de rechter- en linkerkant van de Eixamples. Kies Hostal Girona aan de “rechterkant” van L’Eixample (Dreta de l’Eixample) voor een betaalbaar verblijf dicht bij de belangrijkste toeristische treinsporen. L’Eixample is een levendig gebied waar veel lokale bewoners ervoor kiezen om te wonen en velen beschouwen het als het centrum van de stad. Het kan een beetje lawaaierig zijn met het verkeer, maar niet met het late night entertainment dat soms een probleem is in de Gotische wijk en El Raval. Als je begint rond te neuzen, vind je al snel talloze schattige kledingboetieks, coole kunstgalerijen, gezellige cafés en geweldige restaurants die worden bezocht door de lokale bevolking.

Hostal Centric

Buurt: In ons voorbeeld
Dubbele prijzen vanaf € 103

Deze schone en comfortabele optie heeft 30 kamers en ligt een paar straten verderop Universiteitsplein, een van de drukste stadscentra. Dit specifieke deel van L’Eixample is geen hotspot voor toerisme of hotels, wat goed nieuws is voor mensen die op zoek zijn naar een plek. Er zijn twee uitstekende bioscopen, de Aribau en de Renoir, direct naast het hostel, evenals tal van bars en cafés. Op korte loopafstand van Hostal Centric El Raval, een van Barcelona’s meest populaire buurten voor het nachtleven, vintage winkels, hipster-entertainment en kebabkraampjes. Trendy bierbar Fàbrica Moritz is een paar straten verderop en 365 dagen per jaar geopend!

Scoor een goede deal

Als je denkt dat het voorbij is zeven miljoen toeristen (dat zijn zeven en zes nullen!) vorig jaar een kamer in Barcelona boekte, kan het zinvol zijn om accommodatie te zoeken in de buurt van waar de meeste bezoekers reizen. U bespaart een beetje geld en vindt wat meer rust en stilte. Zoals altijd kan dat Bekijk al onze aanbiedingen op EuroCheapo. vind de beste prijzen bij lokale onafhankelijke hotels.