Hotels in Barcelona: de beste budgetoptie voor moeder-dochterreizen

Reizen met het gezin is niet zo dynamisch als een wandeling maken met vrienden of een partner. Ik heb met mijn moeder heel wat over de wereld gereisd en zij is een van mijn beste metgezellen. We delen allebei een gevoel voor avontuur en een liefde voor reizen (ik heb dat waarschijnlijk van haar!). Afhankelijk van wat voor soort moeder je bent, wil je misschien geen slaapzaal boeken in een super goedkoop backpacker hostel met stapelbedden. De meeste moeders hebben iets chiquers nodig. Hier zijn onze budgetvriendelijke keuzes voor jou en je moeder in Barcelona.

Modehuis
Vanaf € 68 per nacht

Deze aanbieding is voor het moeder- en dochterteam dat weg is en medereizigers wil ontmoeten in de ruime woonkamer van de B&B of tijdens het ontbijt op het tuinterras. Het is centraal gelegen en de eigenaren zijn vriendelijk. Het enige nadeel is dat niet alle kamers een badkamer hebben, dus zorg ervoor dat mama het eerst runt.

Hosteria Grau
Vanaf € 80 per nacht

Een paar jaar geleden, toen ik in een gedeeld appartement woonde en geen ruimte had voor gasten (mijn moeder wilde niet op de bank zitten), kwam mijn moeder op bezoek en zij logeerde in Grau. Sinds ze daar verbleef, is het een van mijn favoriete hotels die ik vaak aanbeveel aan vrienden en kennissen uit de stad. Grau is centraal gelegen, gezellig en van goede kwaliteit. En belangrijker nog, moeder keurde het goed.

Astoria Hotel
Vanaf € 95 per nacht

Dit hotel is voor een moeder- en dochterduo dat van de fijnere dingen in het leven houdt, maar ook van onderhandelen houdt. Het Astoria heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in het centrum van Barcelona, ​​​​dicht bij het luxe winkelgebied van de stad. Ook, in tegenstelling tot het Fashion House, is het Astoria een echt hotel, wat betekent dat alle kamers een eigen badkamer hebben. Tijdens de lente- en zomermaanden zal mama het heerlijk vinden om cava-mimosa’s te drinken bij het zwembad op het dak (of ik weet tenminste dat mijn moeder dat zou doen!).

Als je eenmaal je thuisbasis hebt geboekt, overweeg dan een paar andere verwijzingen naar mama’s. Probeer een dagtocht naar La Garriga voor warmwaterbronnen en wandelen, nip van Barcelona’s wijnbars en proef beroemde Spaanse wijnen, of neem een ​​dubbele manicure en pedicure na een lange dag sightseeing. Als je een moeder bent zoals ik, is het beste deel van de dag het avondeten, wanneer het gesprek en de wijn stromen. We lachen om onze mislukte reizen en plannen ons volgende avontuur.