Hotels in Barcelona in de buurt van de populairste attracties

Vergeleken met de uitgestrektheid van Madrid is Barcelona compact en gemakkelijk te voet of met het openbaar vervoer te bereiken. Als u echter een korte trip naar de stad plant, zal een verblijf op een centrale locatie en dicht bij populaire attracties u veel geld en tijd besparen.

Er zijn verschillende budgethotels om uit te kiezen in Barcelona, ​​of je nu dicht bij de zee, de charmante Gotische wijk of in de buurt van de wereldberoemde door Gaudi ontworpen kathedraal wilt verblijven.

Hier is onze selectie van de beste hotels in de buurt van drie van de topattracties van de stad.

La Sagrada Familia

Deze staat op ieders lijst, en als hij niet op de jouwe staat, zou hij dat wel moeten zijn. De grillige basiliek is magnifiek in de ware zin van het woord en weet, hoewel onvolledig, bezoekers van alle leeftijden te fascineren en te verbazen. Ik heb ongeveer een jaar naast de kerk gewoond. Het was leuk om Gaudi’s gebouw met zijn organische vormen en klimmende torens op verschillende tijdstippen van de dag te zien – ’s ochtends toen de zon over de uitgebreide gevel scheen, ’s middags toen schoolkinderen in het park voor het gebouw speelden . en ’s nachts, wanneer er geen menigte rond de omtrek was en de maan erop onderging, wat het een nog magischer effect gaf.

Als u La Sagrada Família ook vanuit verschillende hoeken wilt ervaren terwijl u de metro neemt, brood koopt of stopt voor een snack, boek dan een van deze hotels.

Eddy Kamers
€ 74 en hoger

Dit pension met 19 kamers is ingericht met antiek op een locatie in de stad die overal dichtbij is zonder de drukte. In de nabij gelegen straat van Girona vind je goedkope winkels.

Hostel Girona
€ 63 en hoger

Dit kleine hostel is gehuisvest in een prachtig oud gebouw met een uitgebreide bloemengevel. Het gebouw is gelegen in een lokale, woonwijk die veilig en stil is.

Middellandse Zee

De zee is van mei tot oktober het grote zwembad van Barcelona en het is het hele jaar door een geweldige plek om te wandelen of in de zon te zitten. Als mensen me vragen waarom ik liever in Barcelona woon dan in Madrid, zeg ik altijd “de zee”. Madrid is om zoveel redenen geweldig, maar wonen aan de Middellandse Zee is best bijzonder. Enkele van de beste zeevruchten in de stad zijn te vinden langs de kust, en als het warm weer is, bruist het strand van zonaanbidders, paddleboarders, hoopvolle surfers, allerlei soorten verkopers (massage, kokosnootplakken, water, bier, donuts?), rolschaatsen, en ook de lokale bevolking en toeristen die langs de promenade lopen.

Het Catalaans Historisch Museum ligt aan zee in een oud scheepsmagazijn. Als je wilt weten hoe Catalonië is ontstaan ​​en waarom veel Catalanen nu om onafhankelijkheid vragen, maak dan een wandeling door dit goed samengestelde museum (alle exposities in het Engels, naast Spaans en Catalaans).

Bekijk deze hotels voor kamers op loopafstand van de waterkant.

Hotel del Mar
€ 95 en hoger

Gelegen op de grens tussen de badplaats La Barceloneta en La Ribera Hood, is het een geweldige plek, vooral als je van de zon en het nachtleven houdt.

Parkhotel
€ 107 en hoger

Het elegante hotel met antieke elementen ligt in een levendige wijk tegenover het treinstation. Het heeft ook een leuke bar met een terras aan de straat en op slechts tien minuten lopen van de waterkant.

Kathedraal en Gotische wijk

Steen gedragen door mammoeten uit de Romeinse tijd vermengt zich met nieuwere stenen om elke hoek van Barcelona’s meest charmante kap. Als Amerikaan uit het westen van de VS was het de Gotische wijk die me altijd het meest heeft gefascineerd, waarschijnlijk omdat waar ik vandaan kom, er niet veel Romeinse zuilen en middeleeuwse paleizen zijn. IJzeren straatlantaarns wierpen gouden stralen op kronkelende steegjes waar zeven avonden per week obscure bars bruisen. Waterspuwers en andere wezens kijken vanaf hun zitstokken boven op de kathedraal toe terwijl bezoekers hun kaarten laten draaien en de nacht serenades brengen.

Hoewel de Gotische wijk een probleem kan zijn met zakkenrollers en verdwalen, is het een van de meest romantische gebieden met veel eten en winkelen.

Probeer een van deze budgethotels voor een verblijf in het oudste deel van Barcelona.

Jeugdherberg in Ithaca
€ 76 en hoger

Dit is een echt hostel voor backpackers, gelegen naast de kathedraal in een zeer populair deel van de buurt. Ze hebben ook dubbele privékamers als je niet wilt delen.

Herberg “Fernando”.
€ 50 en hoger

Gunstig gelegen vlak bij La Rambla, het is heel gemakkelijk te vinden, zelfs na een fles Spaanse rode wijn ’s avonds.

Dus wat zal het zijn? De torenhoge torens van de rollende, psychedelische Sagrada Família? Zachte mediterrane golven? Of de raadselachtige zijstraten van de Gotische wijk? Als je op een van deze plaatsen verblijft, kom je dicht bij de bron die Barcelona zijn bedwelmende buzz geeft.