Iedereen is lang in Amsterdam (en nog 5 mythes over de stad)

Parijzenaars zijn onbeleefd, Londen is duur en in Barcelona spoelt iedereen een enorme paella door met een liter sangria. Hoewel Europese stereotypen op overdrijving leven, zit er altijd een kern van waarheid in.

De hoofdstad van Nederland, als wereldstad met een lange traditie van liberale politiek, is geen uitzondering. Reizigers komen naar deze open stad, gewapend met veel stereotypen die niet altijd waar zijn. Nu zullen we proberen iets uit te leggen over die populaire (en vaak grappige) misvattingen.

1. Iedereen is lang in Amsterdam

Het is waar dat we honderden marihuanacafés hebben, het is legaal om thuis planten te kweken, het is jaarlijks Cannabis beker en, vergeet niet, de stad heeft een Marihuanamuseum. Er is zelfs een cannabisschool waar je je kunt aanmelden voor wietlessen…

Grapje over de lessen, maar check it out Hennep College omdat het een gratis informatiecentrum is over de softdrugsindustrie in Nederland. Video’s, boeken en documenten vertellen alles wat je wilt weten over de cannabiscultuur over de hele wereld.

Een feit dat je zult leren, is dit: minder dan 10% Nederlandse wiet roken, en de cafécultuur in Amsterdam heeft een sterke invloed op de toeristenindustrie. Geniet van de groene goedheid zoveel je wilt, niemand oordeelt hier (en we zijn niet helemaal onschuldig). Maar vergeet niet dat de meeste inwoners andere manieren vinden om te ontspannen in hun vrije tijd.

3. Heineken is het beste (en enige) bier van de stad

Ik geef toe dat groene flessen en lachende ‘e’s heersen in Amsterdam zoals Budweiser in de VS. En hun marketing is onberispelijk creatief en cool.

Aan de andere kant zijn er veel lokale en traditionele bieren om van te genieten in Nederland. Klassieke pilseners zoals Grolsch, Brand, Hertog Jan, Lindeboom en Amstel zijn gemakkelijk te vinden in veel van de bars van de stad.

Persoonlijk ben ik een fan van de Nederlandse microbrouwerijcultuur. In Amsterdam zijn Brouwerij ’t Ij en De Prael ambachtelijke bieren. (Hier zijn enkele van mijn anderen favoriete bierbars in Amsterdam).

Haarlem heeft Jopenkerk, een ambachtelijke brouwerij in een kerk. Sommige brouwers, zoals Ramses en Emelis, hebben de kennis van de Amerikaanse ambachtelijke “bierwetenschap” overgenomen en toegepast op hun eigen brouwsels. Bekijken Nederlandse bierweek website met een lijst van alle brouwerijen in het land. Je zult snel zien dat Heineken een gezonde concurrentie heeft.

4. Iedereen draagt ​​houten klompen

De geschiedenis van houten klompen komt van landbouwgrond. Nederlandse boeren droegen houten klompen voor orthopedische doeleinden, niet voor voetcomfort. Gebogen klompen waren bedoeld om de voeten in goede conditie te houden tijdens het lopen op drassige grond. Veel kaasboerderijen die hun deuren openen voor bezoekers hebben zelfs een jamkamer. Rondleidingen door de kaasboerderij omvatten meestal een live demonstratie van klompensnijden, houtkrullen die door de lucht vliegen en lijnen om geschilderde podotherapie te kopen.

Terwijl boeren af ​​en toe nog klompen maken, zijn de enige klompen die je in Amsterdam aantreft de gigantische klompen waar je op de Dam mee op de foto kunt. Er zijn goedkope souvenirwinkels die klompvormige pantoffels verkopen die een kitscherig, leuk housewarming-cadeau voor witte olifanten kunnen zijn.

Anders is dat het, en hebben we geen mysterieus stel dat zich in de kast verstopt.

5. Manneken Pis is hier

Het is in Brussel. Ja ik weet het zeker.

6. Nederlanders zijn de langste mensen ter wereld

In feite bestaat zo’n stereotype WAAR.