Ik heb een toeristenkaart voor de gemeente Amsterdam

Hier bij EuroCheapo zijn we altijd op zoek naar kortingen en deals over het hele continent waarmee u geld kunt besparen. Een veelvoorkomend gespreksonderwerp zijn de populaire toeristen- en museumkaarten van de stad. Elk heeft voor- (gratis toegang) en nadelen (soms hoge kosten), dus de meningen kunnen verdeeld zijn. Het hangt echter altijd af van hoe u van plan bent uw tijd door te brengen en wat u echt wilt zien wanneer u op uw bestemming aankomt.

In Amsterdam hebben we in het verleden de twee belangrijkste kaarten – de Museumkaart en de I Amsterdam Card – onder de loep genomen om te zien welke beter is. Ook hebben we u informatie gegeven over het Amsterdamse en regionale reisbiljet. In de afgelopen jaren heeft de I Amsterdam City Card zijn geografische dekking uitgebreid met meerdere attracties in Haarlem, Enkhuizen en de molens en musea in de Zaanse Schans en Volendam/Marken. Met andere woorden, als je van plan bent om tijdens je verblijf buiten het centrum te gaan, is de I amsterdam city card nu nog aantrekkelijker.

De lange lijst met voordelen voor de 24-, 48-, 72- en 96-uurskaarten omvat alles van gratis toegang tot het Van Gogh Museum tot een gratis rondvaart van 760 minuten. Bestudeer de rest van de suggesties en kijk of je al een paar van deze attracties op je checklist had staan. De prijzen zijn niet bepaald goedkoop (€ 59 voor 24 uur, € 74 voor 48 uur, € 87 voor 72 uur en € 98 voor 96 uur), maar je kunt ook onbeperkt reizen met de bussen, trams en metro van de stad, dus als je vindt het leuk om met het openbaar vervoer door de stad te reizen, denk daar ook eens over na.

in 2018 nieuws: Toegang tot het Rijksmuseum en de mogelijkheid om slots te reserveren voor het Van Gogh Museum.

Haarlem

Voordelen zijn onder meer gratis toegang tot twee Haarlemse musea: het Frans Hals Museum, met een indrukwekkende collectie Haarlemse meesters uit de Gouden Eeuw, waaronder de 17e-eeuwse Frans Hals-collectie, en het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland met een indrukwekkende collectie die is onveranderd gebleven van de 18e tot de 19e eeuw.

Enkhuizen

Liefhebbers van maritieme geschiedenis zullen genieten van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, dat een grote collectie houten boten heeft, evenals een buitendorp dat het Nederlandse plattelandsleven in de late 19e eeuw vastlegt.

Zaanse Schans

Voor een voorproefje van het traditionele Nederlandse leven, bezoek de Zaanse Schans, ongeveer 20 km ten noorden van Amsterdam, met zijn windmolens, musea en een langzamer levenstempo. De I Amsterdam City Card biedt nu gratis toegang tot vele windmolens en musea van de Zaanse Schans, waaronder het Molenmuseum, het Klokkenmuseum en zelfs de veerboot van Amsterdam naar de Zaanse Schans (alleen in de zomer).

Kort gezegd: Als je van plan bent om veel van de beste bezienswaardigheden in en rond Amsterdam, Haarlem en Zaanse Schans te zien, kijk dan eens goed naar de I Amsterdam City Map. Dit kan precies zijn wat je nodig hebt om te sparen voor je volgende reis naar Amsterdam. U kunt hier online een kaart bestellen.