in 2014 Berlijn: boek je ticket voor deze 5 niet te missen evenementen

Er zijn altijd genoeg redenen om je koffers te pakken en naar de Duitse hoofdstad te trekken voor een stijlvol en zeer betaalbaar Europees avontuur. Maar als je je reis nog niet hebt gepland, hebben we vijf speciale evenementen gemaakt om je gemotiveerd te krijgen. Van de populairste kunstexposities tot de 25ste verjaardag van de val van de beruchte muur in 2014. Berlijn wordt heter dan ooit. Lees verder om erachter te komen waarom u uw kalenders moet markeren en zo snel mogelijk uw vliegticket naar Berlijn moet halen.

1. Berlinale Filmfestival

In februari rolt de stad de rode loper uit voor het jaarlijkse filmfestival Berlinale. Het festival is een van Europa’s meest publiek toegankelijke en relatief toegankelijke locaties, gecentreerd op het Potsdamplein. Documentaires, klassiekers en goed gepromote Europese premières van de nieuwste Hollywood-films worden vertoond met een sterrencast (breng je camera mee!). Ticketdetails voor dit jaar zijn zojuist vrijgegeven en de prijzen variëren van een zeer redelijke €9-€13.

2. Ai Weiwei Blockbuster-kunstshow

De Chinese kunstenaar Ai Weiwei opent in april een tentoonstelling in de Martin-Gropius-Bau, met zowel nieuwe als niet eerder vertoonde werken in Duitsland. De tentoonstelling “Evidence” loopt tot 7 juli. Tickets: €11/€8, online of aan de kassa gekocht. Dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur, dinsdag gesloten.

3. Voetbalfinale in het Olympisch Stadion

Voordat de voetbalkoorts in 2014 zijn hoogtepunt bereikte in Brazilië. Tijdens het WK in juni en juli kunnen bezoekers van de Duitse hoofdstad veel van de beste spelers van het land ontmoeten tijdens de finale van de German Football League (DFB) van dit jaar op 17 mei. Olympisch Stadion. Tickets gaan na de kwartfinales half februari in de verkoop; Blijf hier op de hoogte.

4. Biënnale van Berlijn

De Biënnale van Berlijn keert terug in 2014, met evenementen en tentoonstellingen die lopen van eind mei tot begin augustus. Dit jaar moet speciale aandacht worden besteed aan geschiedenisliefhebbers en geïnteresseerden in de historische toe-eigening van de moderne stedelijke ruimte en de gebouwde omgeving. Bezoek hun blog voor meer informatie, updates en recensies van eerdere biënnales.

5. 25 jaar sinds de val van de Berlijnse Muur

Het is moeilijk te geloven dat 1989 25 jaar geleden is, maar 2014 markeert een belangrijke verjaardag – de val van de Berlijnse Muur. Dit gedenkwaardige evenement, dat op 9 november zal plaatsvinden, zal de aandacht van de hele wereld trekken. Verwacht een groot aantal evenementen in de stad om deze belangrijke datum in de Duitse geschiedenis te markeren, waaronder een adembenemend verlicht ballondisplay dat de hele lengte verlicht van de voormalige divisie die Oost van West scheidde. We zullen u zeker op de hoogte houden van dit evenement, aangezien plannen zich later dit jaar ontwikkelen, en u kunt meer informatie vinden op de visitBerlin-pagina.

Voor meer informatie over de coole stad Berlijn, blader je door de stadsgids van EuroCheap voor gedetailleerde informatie over budgettips, reizen en het boeken van goedkope hotels.