In de glorie van de onafhankelijke hotels van Londen

Loop door de Londense Gower Street en je kunt je gemakkelijk voorstellen hoe het er 10, 20, 30 jaar geleden uitzag – de historische architectuur is de thuisbasis van vele oude organisaties zoals University College London en de Royal Academy of Dramatic Arts. Dan is er de reden waarom de meeste budgethotels in de buurt zullen zijn – de straat staat vol met betaalbare hotels.

Maar hoewel pittoreske herenhuizen een sfeer van duurzaamheid kunnen uitstralen, is er verandering op komst. Aled Rhys van het Gower Street Ridgemount Hotel zei dit in een interview met ons: Veel van de eens onafhankelijke hotels worden overgenomen door ketens.

Hoewel de ketens voorkomen in EuroCheapo-reisgidsen en vaak handige en betaalbare opties bieden, is de site een sterke voorvechter van zijn onafhankelijkheid en individualiteit. Niet alleen wijkt het een beetje af van het identikit-decor en het ontbijt, maar als je bij eigenaren verblijft die het gebied kennen en ervan houden, verlaat de bezoeker de stad met veel meer dan de gebruikelijke selectie ansichtkaarten.

Wijzigingen in eigendom

Nergens is dit duidelijker dan in Gower Street. Nadat ik met de heer Rhys had gesproken en een recensie had gelezen van een ander hotel in Gower Street dat onlangs in een duidelijk nadeel van eigenaar was veranderd, ging ik naar een aantal hotels op straat om te zien hoe het gebied aan het veranderen was. Ik sprak met de manager van een hotel dat de afgelopen jaren van eigenaar was veranderd. Hoewel ze vriendelijk en professioneel was, waren de verschillen tussen hier en Ridgemount, slechts een paar hotels verderop, duidelijk. Ze was pas een paar maanden in het hotel (alle Ridgemount-medewerkers werken er al minstens vijf jaar) en kon me niets vertellen over de geschiedenis van het hotel (vergelijk dit met de details op de Ridgemount-website).

Natuurlijk kost het enige tijd om een ​​nieuw bedrijf te vestigen en te vestigen, maar – na dit bezoek alleen en met de eigenaar nergens te bekennen – leek dit hotel puur voor zaken te worden gerund in plaats van een persoonlijke connectie. ingebed in de familie en onafhankelijke instellingen die we hier bij EuroCheapo hebben.

Min van kettingen

Het hotelwezen in Londen verandert – Mark Desira van Luna & Simone sprak over de snelle groei van hotels in zijn gebied bij Victoria, en de accommodatie, onafhankelijk of een keten, zal ook veranderen om aan de eisen van de 21e-eeuwse reiziger te voldoen. Het zou echter jammer zijn als dit ten koste zou gaan van hun persoonlijkheid.

Londen, en het Verenigd Koninkrijk als geheel, lijkt de groei van ketens te stimuleren: er zijn bepaalde restaurants en winkels die je keer op keer zult zien in de stad en daarbuiten. De meeste zijn goed, maar het voegt absoluut een saaie voorspelbaarheid toe aan elke winkelstraat. Het zou jammer zijn als hetzelfde zou gebeuren met stadsaccommodaties. Dit is vooral Londen, waar in vergelijking met andere steden en vooral staten, kamers kleiner en duurder zijn. Het maakt individualiteit, persoonlijkheid en alle extra’s nog waardevoller voor de bezoeker.

Steun kleine hotels

Voorlopig zijn er in Londen genoeg hotels die nog steeds trots zijn op het persoonlijke tintje, van het eerder genoemde Ridgemount en Luna & Simone tot Cherry Court en het Celtic Hotel. Ze hebben allemaal terugkerende bezoekers, een bewijs van de toegevoegde waarde van een persoonlijk tintje. EuroCheapo blijft onafhankelijke hotels en hostels vieren en ondersteunen, evenals eerlijke beoordelingen van de grote jongens.

Als je ergens verblijft dat de moeite waard is om over je reizen en avonturen in Europa te schrijven, vergeet dan niet om ons een bericht te sturen en ons erover te vertellen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe goedkope hotels om aan de site toe te voegen.