Is La Rambla een toeristisch? Niet noodzakelijk

La Rambla doorkruist de oude stad van Barcelona en verdeelt de buurt El Raval van historische gotische wijk. Het is een plaats van contrasten, bruist niet alleen van schoonheid en geschiedenis, maar ook van zakkenrollers en toeristenvallen. Ik vertel bezoekers meestal om zo ver mogelijk weg te blijven van La Rambla omdat de toeristische omgeving en middelmatige restaurants te duur zijn.

Maar het valt niet te ontkennen dat La Rambla een populaire bezienswaardigheid is in Barcelona, ​​​​centraal gelegen, waardoor het een nuttige straat is om van Plaça Catalunya naar de Gotische wijk te komen. Ook is het oude stadscentrum een ​​verbijsterend doolhof van geplaveide straatjes waar je bijna gegarandeerd verdwaalt (minstens één keer), en La Rambla helpt velen hun weg te vinden en op koers te blijven.

Zoals je kunt zien, heb ik gemengde gevoelens over La Rambla. Hier zijn enkele eerlijke en hopelijk nuttige tips om de hectische promenades van Barcelona te overleven.

Eindelijk, als het donker is, verschijnen alle mogelijke sekswerkers op La Rambla. Iedereen heeft een andere mening over hoe en of sekswerk legaal zou moeten zijn, en dat hoef ik niet te delen. Mijn waarschuwing aan nachtelijke feestvierders op de Ramblas, vooral dronken mensen, is eerder om op je portemonnee te letten en het onverwachte te verwachten. Als je wordt benaderd door twee vrouwen met een arm om je middel en de andere met haar hand in je broek (ja, broek naar beneden!)… beroven ze je. Je zou zo verrast kunnen zijn (op een goede of een slechte manier) dat je het feit mist dat ze je portemonnee net aan hun buddy hebben gegeven. Niet alle sekswerkers hebben deze strategie, maar ik heb het te vaak gezien om het niet te vermelden. Zelfs de man, die met mij liep, werd benaderd. Helaas, nadat hij haar had gezegd te verdwalen, werden de vrouwen agressief. Pak jezelf op en ga verder.

5. Het vinden van betaalbare en heerlijke plekken om te eten en te drinken

Op enkele uitzonderingen na is La Rambla geen goede plek om te eten. Verken La Rambla in de vele zijstraten en zoek een restaurant of bar op de geplaveide straten. Ze zullen bijna altijd beter zijn dan alles wat je op de hoofdstrip vindt. Dat gigantische glas sangria voor €15? Het zal je geen goed doen, behalve dat je de volgende ochtend een vreselijke suikerkater krijgt. Vermijd ook de neongele, bevroren paella die per boot langs de Rambla wordt geserveerd.

Het kan even zoeken zijn naar een fatsoenlijk en redelijk geprijsd restaurant in het stadscentrum, maar het is niet onmogelijk. Biocentrum ligt op slechts een paar blokken van La Rambla en biedt gezonde vegetarische gerechten. Als je het snacken van vet Spaans beu bent, is dit een goede keuze met groenten en vers geperst sap. El Raval heeft zelfs veel dure cafés en bars, zelfs meer dan de Gotische wijk.

Een wandeling over de Carrer dels Tallers, die dicht bij de top van La Rambla en Plaça Catalunya ligt, brengt u naar een verscheidenheid aan bars en restaurants. Iets meer classy, ​​ik hou ervan La Cucina, een lokaal eetcafé in het DO Hotel. Voor wat het waard is, ik heb ook een boek geschreven over waar te dineren (goedkoop) zoals een local in Barcelona genaamd Eetgidsendie wat meer tips bevat over waar u naar het centrum en rond de stad kunt gaan.

Conclusie

Ondanks mijn bedenkingen denk ik dat La Rambla een centraal onderdeel is van de Barcelona-ervaring La Sagrada Familia of een dagje strand. De straat is een mengelmoes van vieze gebouwen, vijfsterrenhotels, tweesterrenpensioenen, souvenirwinkels die goedkope plastic rommel verkopen en een paar ouderwetse boetieks die al sinds de jaren 1900 bestaan. begin Als je Barcelona echt wilt proeven, loop er dan omheen, bekijk het en vermijd het dan zoveel mogelijk voor de rest van je bezoek.