Koffie in Parijs: nieuwe cafés met heerlijke drankjes van getalenteerde barista’s

De koffiescene in Parijs verandert. De tijd dat alle Parijzenaars in chique bistro’s dineerden en een bittere espresso dronken in Café Richard, is lang voorbij. Nu lijkt het alsof elke keer dat je je omdraait, er een nieuwe trendy coffeeshop wordt geopend, die zich richt op een beslist hippe klantenkring. Maar het belangrijkste is dat de koffie op veel van deze plaatsen echt goed smaakt.

wacht wat? Zou Parijs geen koffiestad moeten zijn? Zoals we in dit bericht in 2012 hebben uitgelegd, Parijse cafés zijn misschien wel de beste ter wereld in het creëren van de perfecte cafésfeer… maar de koffie zelf is vaak bitter en vies. Zoals in een eerdere post vermeld, ondergaat Parijs echter een koffierevolutie. Eindelijk kwamen er enkele cafés op het toneel met fatsoenlijke steaks en getalenteerde barista’s.

In de twee jaar sinds we dit bericht hebben gepubliceerd, zijn er echter enkele nieuwe coffeeshops in de stad geopend die het vermelden waard zijn. Alors, het is tijd om koffie te drinken in Parijs!

tien klokken

10 Rue de la Grange aux Belles, 75010
Website

Ten Belles, op steenworp afstand van Canal St. Martin, is een gezellig en intiem café dat de perfecte plek is om een ​​boek te lezen of bij te praten met een vriend. Met een focus op kwaliteitsbranden en een onberispelijke uitvoering, zal de koffie hier niet teleurstellen. Naast gourmetbonen is het eten gewoonweg heerlijk. Ten Belles biedt elke dag twee soorten sandwiches (een vegetarisch en een niet-vegetarisch) naast heerlijke koekjes en andere diverse soorten gebak. Het is een geweldige plek als je zin hebt in een Brooklyn-sfeer in het buitenland.

Café Craft

24 Rue des Vinaigriers, 75010
Website

Net naast Ten Belles heeft Café Craft een industriële sfeer. De grimmige zwart-witte esthetiek en het lange uitbreidbare bureau maken het de perfecte plek om onderweg wat werk te verzetten. Eigenlijk is dat een beetje het punt. Het concept achter Café Craft is pay-as-you-go of pay-as-you-go. Dit betekent dat je koffie en eten kunt kopen en binnen een uur kunt vertrekken, of in een perfect samengestelde omgeving kunt verblijven en werken voor € 3 per uur voor internet en milieu. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar voor studenten, freelancers en vakantiegangers is dit het perfecte arrangement.

Het café is open

94 Rue du Temple, 75003
Website

Verscholen in de Rue du Temple in Maré, is Strada Café een kleine expat-ontmoetingsplaats met heerlijke koffie, eten en vers geperste sappen. Het is gemaakt van eclectische meubels en is beslist pretentieloos. Met gratis Wi-Fi, vriendelijk Engels sprekend personeel en zachte muziek, wat is er niet leuk aan?

Fragmenten

76 rue de Tournelles, 75003
Website

Fragments is een relatieve nieuwkomer in de Parijse koffiescene en is een paar maanden geleden geopend. De setting is ideaal, met bakstenen muren, hoge plafonds en donker houten meubilair. Je zult veel aandacht voor detail opmerken in dit café, waar alles er zorgvuldig ontworpen en georganiseerd uitziet, maar toch eenvoudig en elegant. Ook is de koffie ongelooflijk en zijn de eenvoudige snacks heerlijk. Het enige wat ontbreekt is gratis wifi.