Koopjes in Londen: Totally Thames Festival

De rivier de Theems verbindt Londen tegelijkertijd voor zover het ook die uiterst belangrijke noord-zuid-stedelijke kloof markeert waar de lokale bevolking zo gepassioneerd over is.

Maar deze maand neemt de Thames Festival Trust, die de afgelopen 16 jaar vele opwindende evenementen langs de rivier heeft georganiseerd, het belang van onze rivier nog verder door het bereik van het festival buiten het stadscentrum uit te breiden en een seizoen van een maand te lanceren. evenementen en activiteiten op de 42 Mile River in Londen.

De Totally Thames Festival loopt dwars door het hart van Londen, van Richmond in het zuidwesten tot Havering in het noordoosten, en het goede nieuws voor Cheapos is dat er genoeg gratis activiteiten te doen zijn. Hoera! Met meer dan 100 evenementen deze maand, is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen, maar of je nu houdt van eigenzinnige installaties of tentoonstellingen, een dagje uit met het gezin, een wandel- of fietstocht, bioscoop, zeilen of zelfs archeologie, er is zeker iets voor jij.

Hoogtepunten van het festival

Hippopothames

Enkele persoonlijke favorieten zijn aankomst HippopothamesEen gigantisch nijlpaardbeeld van 21 meter lang van de beroemde Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman, dat nu half ondergedompeld te vinden is in de Negen Elms aan de zuidkust. Dit is Hoffmanns eerste Britse opdracht, geïnspireerd op de prehistorie van de Theems, toen er nijlpaarden in de rivier te vinden waren.

Gratis tentoonstelling: Kaarten van Londen

Degenen die geïnteresseerd zijn in cartografie moeten rechtstreeks naar: Londen in kaart brengen tentoonstelling die plaatsvindt op Ox Tower-galerij tot 14 september Deze indrukwekkende tentoonstelling toont letterlijk het veranderende landschap van Londen en de Theems tussen 1572 en 2013. met veel ongelooflijk zeldzame stadsoverzichten en (natuurlijk) kaarten.

Gratis buitenfilms

Wil je gratis naar de film? Tot 26 september je kunt op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond gratis buitenvertoningen zien Meer The Scoop uit Londen.. Ongetwijfeld de meest bevoorrechte locatie voor een bioscoop, direct aan de rivier met een prachtig uitzicht op de Tower Bridge, moet Cheapos u vroeg binnen krijgen!

Festival van klassieke boten

Op 13 en 14 september st. Katherine nam de dokken over Festival van klassieke botenen bezoekers kunnen aan boord springen en een verscheidenheid aan klassieke, operationele en historische schepen verkennen. Live muziek en tal van eet- en drinkgelegenheden dragen bij aan de festivalsfeer, waardoor het een ideale stop is als je de omgeving van de Tower of London verkent.

Verken het oude Romeinse badhuis

Als de Romeinse geschiedenis van Londen meer jouw ding is, bezoek dan zeker Billingsgate Romeins badhuis geopend In het weekend van 20 of 21 september. Dit is een volledig ongebruikelijke en exclusieve kans om onder de moderne straten van de stad te duiken en de overblijfselen van deze 2000 jaar oude spa te verkennen.

Ga voor meer informatie en een volledige lijst met evenementen naar www.toallythames.org en volg @toallythames.