Kun je goedkoop en chic zijn?

Het Nederlandse hotelbedrijf Qbic opende zijn eerste hotel in Amsterdam in 2007, en het nieuwe hotel in Londen is de volgende stap in een ambitieus uitbreidingsplan dat tot doel heeft 10 hotels te openen in het VK en Europa in de komende zeven jaar. Het is een intrigerend concepthotel, maar zal het werken?

Wat is Qbic?

Qbic is een designhotelconcept dat als doel heeft moderne accommodatie te bieden aan budgetreizigers. Het bedrijf belooft een smetteloze, geluiddichte kamer, comfortabel bed, krachtige douche en gratis wifi als standaard, maar voegt ook een esthetische omgeving, stijlvolle kamers en leuke gemeenschappelijke ruimtes toe.

Met tweepersoonskamers vanaf € 38 per nacht in Amsterdam en £ 69 per nacht in Londen, waren we enthousiast om te horen hoe ze dit alles tegen zo’n concurrerende prijs willen aanbieden.

Maak kennis met de Cubi.

Cubis is het middelpunt van beide hotelkamers. Het is een gepatenteerde, modulaire kubusvormige leefruimte die bijna alles wat je nodig hebt in een hotelkamer (bed, badkamer, lampen, tv) in één mooi meubel samenbrengt. Deze Cubius kan in slechts een paar uur worden gebouwd, wat betekent dat veel interessante, moderne hotelkamer “pods” zeer snel en goedkoop kunnen worden gebouwd.

Hoewel de kamerprijzen variëren afhankelijk van of je kiest voor ramen, een bijzonder uitzicht of een grotere kamer, heeft Cubi in alle kamers precies dezelfde verhoudingen.

Wat is het addertje onder het gras?

Een andere minder gepubliceerde kostenbesparende maatregel is een beperkte personeelsbezetting. Gasten checken in bij digitale incheckbalies en gebruiken sleutelkaarten om tijdens hun verblijf voor eten of drinken te betalen. Van gasten wordt verwacht dat ze redelijk onafhankelijk zijn, maar hoewel er geen schare medewerkers aanwezig zijn, staat er personeel klaar om te helpen met problemen of om reisvragen te beantwoorden.

Er is ook de mogelijkheid om een ​​licht ontbijt te kopen van het vrij uitgebreide ontbijtbuffet dat elke ochtend in de lounge wordt geserveerd. Als u wilt, kunt u vooraf reserveren door een kamer te reserveren.

Locatie, locatie, locatie

Het oorspronkelijke Amsterdamse pand is gelegen in het World Trade Center, terwijl het pand in Londen een voorheen in onbruik geraakt kantoorgebouw in East End van de stad nieuw leven heeft ingeblazen. Beide panden liggen dicht bij de financiële en zakelijke districten, waardoor ze bijzonder aantrekkelijk zijn voor zakenreizigers, maar toch dicht genoeg bij culturele bezienswaardigheden, restaurants en bars.

Hotels tonen ook een grote mate van sociaal bewustzijn. Beiden hebben samengewerkt met lokale bedrijven en organisaties, of het nu gaat om lokale ontwerpers om hun werk te laten zien, om arbeiders uit de buurt in te huren, lokaal geproduceerd voedsel te verkopen of om voor goede doelen te werken. U kunt bijvoorbeeld een pop-up foodstation vinden met dank aan FoodCycle in een accommodatie in Londen, of u kunt tijdens uw verblijf deelnemen aan een eigenzinnige stadsfietstocht in samenwerking met BikeWorks.

Bovendien gaat de opbrengst via regelmatige promoties (inclusief 100 kamers per maand in Londen voor £ 1) naar een lokaal goed doel naar keuze van de gast.

Dus wat is het oordeel?

Hoewel we niet gewend zijn om de lof van hotelketens te zingen, erkennen we zeker dat Qbic een unieke balans weet te vinden tussen (over het algemeen) betaalbaar en chic. We zeggen “meestal” omdat naarmate het aanbod afneemt, de kamerprijzen snel naar niet-zo-goedkope gebieden stijgen. Na een paar zoekopdrachten onlangs, konden we dubbels vinden voor £ 100- £ 139, wat nog steeds redelijk is in Londen. Maar het is zeker niet de laagste.

Wij zijn echter van mening dat Qbic winnende combinaties heeft. Het roept gewoon de vraag op – waar nu heen?

Bekijk de volledige Qbic London City-recensie voor meer informatie.