Londen: de budgetbuurtgids voor Islington

Het is één ding om de topattracties en de drukste centrale gebieden van Londen aan te pakken, maar als je de stad echt wilt zien, moet je eten, drinken en winkelen waar de lokale bevolking echt woont.

Islington is een van de kroonjuwelen van Noord-Londen, een bruisende hoek waar enkele van de mooiste pleinen, mooiste huizen en traditionele pubs van de stad naast etnische restaurants, chique cocktailbars, kleurrijke boetieks en een uitgebreid kanaalnetwerk staan.

Islington is ook de kleinste wijk van Londen en is de thuisbasis van vele beroemde inwoners. De stad strekt zich uit tot en loopt langs de rand van Old Street Stad Londenlangs de eclectische Holloway Road to Archway en Finsbury Park, terwijl de stations Angel en Highbury en Islington het begin en einde markeren van de bruisende Upper Street, de focus van de lokale bevolking van Islington.

Ga naar Upper Street voor eindeloze eetgelegenheden

Een van mijn favoriete plekken om te dineren in Londen, Bovenstraat heeft een geweldige sfeer, vooral in de zomer, met stoelen en tafels op straat die je meenemen naar een veel meer mediterrane regio. De keuze is eindeloos, alleen al in deze straat kun je vrijwel de hele wereld eten, maar met de opkomst van meer ketenrestaurants in de afgelopen jaren, zijn een aantal goedkope favorieten verdwenen.

Voordelige eet- en drinkmogelijkheden

Bovendien is er nog genoeg om uit te kiezen: heerlijke Baskische pintxos bij Pix (vanaf £ 1,95 per stuk) of een Turkse mezze in een van de drie Cafés in Gallipoli (Gallipoli Bistro, Gallipoli Again en Gallipoli Bazaar) kunt u genieten van een Happy Hour-cocktail in de winkel ernaast. Barrio Noord Essexweg. Le Mercury en The Beach Hut zijn twee andere Islington-favorieten waarover je kunt lezen hier.

Probeer de authentieke wereldwijde keuken van Holloway Road

Voor iets ruigere maar zeker betere waarde ga je naar Holloway Road, die dwars door het stadscentrum loopt. Hier kun je echt genieten van authentiek etnisch eten van over de hele wereld – of het nu een Georgisch banket is Tbilisi of de heerlijke curry bij Red Rose Tandoori.

Op zoek naar betaalbaar entertainment

Sluit je avond in het theater af met iets anders (en een betere prijs) dan de West End-musicals die je overal op Leicester Square hebt gezien – Almeida Theater en locatie adres Kings Head Pub heeft het hele jaar door een fantastische line-up van shows, en Camden Head Pub. weggestopt in de prachtige Camden Passage, organiseren ze de hele week gratis comedy-avonden.

Ontspan gratis in Highbury Fields

Als de zon schijnt, picknick dan en ontspan in de fantastische Highbury Fields, omzoomd met een aantal werkelijk prachtige huizen, dit prachtige park is een bijenkorf van activiteit op een warme middag. Of maak een wandeling langs het kanaal en ik zou niet durven dromen van het opsteken van stokken en verhuizen naar een met bloemen beladen huisje waar het levenstempo in deze geheime kustplaats zo ontspannen is. Je kunt ook wandelend van de cultuur genieten – stop Victoria Miro-galerij en Paraplu uit de zon voor een flinke dosis hedendaagse kunst.

Een glimp van het oude Londen gratis

Maar wat is er te doen in deze populaire woonwijk als je niet aan het eten of drinken bent? Er is genoeg ander vermaak. Als je een glimp wilt opvangen van het oude Londen en je wilt voorstellen hoe de straten van Islington er ooit uitzagen, ga dan eerst naar de gratis Islington Museum Jans straat.

Een fantastische voetbaltour voor minder dan £ 10

Als voetbal meer jouw ding is, is een reis naar Islington niet compleet zonder de thuisbasis van Arsenal. Nette 60.000 zitplaatsen Emirates Stadion staan ​​hoog en glanzend tussen de rijen traditionele huizen eromheen. in 2006 ontworteld van de oude huizen (die op slechts een paar honderd meter afstand blijven en nu beschikken over talloze luxe appartementen), is de modernere behuizing van Arsenal een grote trekpleister voor het gebied. Rondleidingen door het stadion vinden dagelijks plaats en kosten £ 18 per volwassene (of £ 7,50 voor toegang tot het Arsenal Museum), maar als je budget niet zo ver reikt, zijn er nog genoeg mogelijkheden om buiten te fotograferen. Wedstrijddagen zijn ook een interessante tijd om te bezoeken, aangezien de lokale bevolking burgerbusjes opent in de voortuinen en pubs terugkaatsen op het geluid van opgewonden fans.