Londen: de budgetgids voor hotels, restaurants en bars in Paddington

Het is gemakkelijk genoeg om je weg te vinden naar Paddington, een station dat wordt bediend door verschillende metrolijnen, evenals de Heathrow Express. Het is echter moeilijker te definiëren als een gebied – we gebruikten het om de cluster van budgethotels rond het station te beschrijven, die waarschijnlijk als Bayswater zouden worden gemarkeerd op een kaart van Londen. Afgezien van het handige station en tal van goedkope accommodatie, is een van de sterke punten van het gebied de diversiteit – naast de gebruikelijke ketens, zijn er tal van interessante goedkope eetgelegenheden te ontdekken: we hebben Birmese, Iraanse en Marokkaanse restaurants uitgelicht om te beginnen . En hoewel Bayswater niet al te hoog scoort voor ‘bezienswaardigheden’, is de locatie behoorlijk fantastisch – Portobello Market, de chique Marylebone en Kensington Gardens liggen allemaal op loopafstand – dus het bespaart op reiskaartkosten en maakt het extra. gemakkelijk om de stad te verkennen.

Waar te verblijven

Stylotel
160 Sussex-tuinen
Verdubbelt vanaf € 156

Dit hotel ziet er van buiten misschien vrij traditioneel uit, maar laat je niet misleiden, van binnen lijkt het meer op een ruimteschip met strakke metalen afwerkingen dan op een traditionele Londense hotelkamer. Afgezien van de inrichting zijn er nog veel meer redenen om hier te verblijven, met kamers voor maximaal vier personen en gratis thee en koffie die de hele dag door geserveerd worden in de hotellounge.

Oxford Londen Hotel
13-14 Craven Terras
Verdubbelt vanaf € 112

Hoewel dit hotel aan de duurdere kant van de Eurocheap-schaal ligt, heeft het veel aan te bevelen, vooral de locatie nabij Kensington Gardens. Hij waardeert ook de voorzieningen voor reizigers, met minikoelkasten en magnetrons in elke kamer, evenals telefoons en satelliet-tv. Zorg ervoor dat u van tevoren belt – kamers in dit hotel kunnen niet online worden geboekt.

Royal Court Apartments
51 Gloucester Terras
Verdubbelt vanaf € 74

Deze appartementen zijn een goedkoop alternatief voor een hotelkamer. Elk van de appartementen met één of drie slaapkamers heeft een eigen keuken en wordt consequent geprezen omdat het extreem schoon en betaalbaar is.

Waar te eten

Mandalay
444 Edgware Road

Edgware Road biedt een bijna overweldigend aantal goedkope pubs. Mandalay zou van buitenaf gemakkelijk over het hoofd te zien zijn, maar het unieke Birmese eten zou ontbreken. De eigenaren beschrijven hun eten als een combinatie van Chinese en Indiase smaken met een lichte Thaise invloed. Met alle hoofdgerechten die onder de £9 zijn geprijsd, zijn ze zeker de moeite waard om zelf te proberen. Mandalay is zo populair dat het de moeite waard is om van tevoren te bellen om een ​​van de tien tafels te bemachtigen, en inderdaad om te controleren of ze nog open zijn in Edgware Road, aangezien een verhuizing naar een groter pand op handen is. We zouden je niet willen missen.

Couscous café
7 Porchester-tuinen

Met hoofdgerechten die rond de £ 15 kosten, kan het budget een beetje oprekken, maar het is het waard voor de heerlijke Marokkaanse tajine en couscous-gerechten die worden geserveerd in een mooie, gezellige en sfeervolle omgeving. Hoewel het pand misschien klein is, zijn de porties genereus en kunt u in het restaurant uw eigen drankje meenemen – in feite alle ingrediënten voor een geweldige maaltijd.

Handig
8 Crawford Place

Nog een goedkope en vrolijke Bayswater-special, dit café is gespecialiseerd in Iraanse gerechten, van traditionele Perzische stoofschotels tot gerechten in kebab-stijl. Diners zijn gepropt aan gemeenschappelijke tafels in een kleine kamer met een drukke grill, maar het is de moeite waard vanwege de gezellige sfeer en maaltijden voor minder dan £ 10. Het is ook vermeldenswaard dat dit een andere BYOB is (“breng je eigen fles mee”).

Waar te drinken?

Victoria
10A Strathearn Place

Er zijn een aantal geweldige traditionele pubs rond Paddington, met vooral The Victoria als favoriet. Het werd gebouwd in 1838. en zo genoemd omdat koningin Victoria hier ooit stopte op weg naar Paddington Station. Het is ook bekend dat Dickens ook in dit etablissement de pen op papier heeft gezet. Het interieur heeft zijn historische uitstraling behouden en is aangepast aan de normen van de 21e eeuw, terwijl The Victoria fans blijft winnen voor zijn eten en vriendelijke personeel.

Aap puzzel
Southwick Street 30

Monkey Puzzle slaagt erin een gemeenschapsgevoel te behouden en is een gastvrije plek voor reizigers om te stoppen voor een pint, vooral als je de bekroonde bieren wilt proeven, die altijd te koop zijn. Er is een menu met traditionele Britse pubmaaltijden zoals fish and chips, en als je het geluk hebt om elk jaar op een zonnige dag in Londen te zijn, heeft deze pub ook een mooie biertuin.

Extra attractie

Alfis antiekmarkt
Bažnyčios straat 13-25

Als je van vintage of antiek houdt, is Alfies een echte aanrader. Het is een spreiding van 75 verschillende verkopers over vier verdiepingen. Elke dealer heeft zijn eigen specialiteit, of het nu gaat om posters of kant, en hoewel het onwaarschijnlijk is dat u een absoluut koopje zult vinden, is het een fascinerende plek om te bladeren en te leren van de ervaringen van verschillende dealers. Er is een relatief onbekend café op het dak met gratis wifi, dus het is een geweldige plek om nieuwe energie op te doen en deze hoek van Londen vanuit een ander perspectief te bekijken.