Londen: de goedkope gids voor Kings Cross

Gaan wandelen Koningskruis vandaag, en het is nauwelijks herkenbaar van wat het ooit was. Het heeft nu zelfs zijn eigen gloednieuwe postcode (N1C) en de eerste fase van de herontwikkeling van de wijk is open voor het publiek, waardoor je de vrijheid hebt om de nieuwe gebouwen, openbare pleinen en nieuwe straten te verkennen die vormgeven aan wat deze ooit beruchte hoek van Londen is vandaag.

Ooit beschouwd als nogal armoedig, heeft Kings Cross zijn act opgeruimd en de centrale locatie aan het kanaal maakt het een echte winnaar als uitvalsbasis voor uw reis. Veel verbindingen vanaf het treinstation (incl Eurostar naar Parijs) maken het bijzonder handig tijdens het reizen.

Afgezien van de locatie, zijn het nachtleven en het dineraanbod ook enorm verbeterd ten opzichte van wat ze vroeger waren, en het is zeker de moeite waard om een ​​middag of avond te verkennen. Hier is waar te beginnen:

Waar te verblijven

YHA St Pancras
Euston Road 79-81
Verdubbelt van: € 76 tot € 126

In vergelijking met andere YHA-eigendommen lijkt de Kings Cross-vestiging meer op een slim budgethotel dan op een enorm hostel. Kies uit een slaapzaal of appartementen met twee, vier, vijf of zes slaapkamers – perfect voor koppels of groepen. De kamers zijn eenvoudig maar niet aanstootgevend ingericht, waardoor ze perfect zijn om te ontspannen na een lange dag sightseeing. Omdat het hotel aan een vrij drukke weg ligt, kunnen lichte slapers een kamer aan de achterkant aanvragen. Er is een modern café/bar waar u eten kunt krijgen tegen zeer redelijke prijzen en een geweldige lounge met tv – een echte trekpleister voor slaperige reizigers.

Princess Hotel
Argyle st. 35-37
Verdubbelt vanaf: € 93

Voor meer karakter en privacy kunt u inchecken in het prachtige Princess Hotel. Dit pension met 32 ​​kamers wordt door een familie beheerd en is perfect als u op zoek bent naar een traditionele B&B. De kamers zijn eenvoudig met een vleugje bloemen en het ontbijt is bij de kamerprijs inbegrepen, zodat u uw dag vol energie kunt beginnen. Alle kamers hebben een flatscreen-tv, een haardroger en een gedeelde of een eigen badkamer.

Eten en drinken

Bortel – Foodtrucks en kraampjes
Vallei Plein,
Londen N1C

Als de zon schijnt, ga dan naar een van de nieuwste openbare ruimtes van Kings Cross, Vallei Pleinen van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur. geniet van lunchsnacks van Curb foodtrucks en kraampjes. Curb zal in de zomer ook een winkel openen elke derde zaterdag van de maand tot oktober 11.00-17.00 uur, dus zoek een plekje op de trappen aan de gracht en ga lekker liggen. De opties variëren van levensveranderende hamburgers en heerlijke taco’s tot pittige curries en geruststellende mac en kaas.

Koffiehuis Somers Town
Chaltonstraat 60
Londen NW1 1HS

Somers Town Coffee House is een prachtige pub met geheime privékamers die toegankelijk zijn via een boekenplank. Het biedt een ontspannen middag met fustenbier en ongelooflijke Brits-Spaanse snacks. Als je ruimte hebt, probeer dan ook een van de uitstekende taarten; ze zijn pure zoete goedheid en een geweldige manier om traditionele Britse desserts te proeven.

Caravan
1 graanschuur vierkant
Londen N1C 4AA

Ik kon op elk moment van de dag in de caravan eten, maar als ik maar één maaltijd moest kiezen, zou ik gaan brunchen. In het weekend moet je vechten voor een tafel (of geduldig een cocktail drinken aan de bar) omdat ze geen reserveringen aannemen, maar ik beloof je dat het het wachten waard is. Doordeweeks kun je in contact komen met kunststudenten van Centraal Saint Martin’s College Kunst en Design, want hun chique nieuwe school bevindt zich in hetzelfde gebouw. Het menu is echt origineel, traditionele ontbijtfavorieten gekruid met soutsouki-worst of vers zuurdesembrood. Het is ook een van de beste plekken in Londen om koffie te drinken die ter plaatse is gebrand (en ongelooflijk ruikt).

Camino
3 Varnisher’s tuin
Londen N1 9FD

Camino is mijn topkeuze voor heerlijke Spaanse en geweldige cocktails. De patio aan de voorkant is een leuke plek om buiten te drinken in de zomer, en het bruisende tapasrestaurant en de bar binnen bruist het hele jaar door. Er zijn ook enkele geweldige aanbiedingen – ga op een doordeweekse lunchtijd en ontvang twee Spaanse voorgerechten voor £ 6,75, en in het weekend is er een cocktail, wijn en bier happy hour van 17.00 tot 20.00 uur. Als je van dansen houdt, zijn er op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond live dj’s en hoef je nooit entree te betalen.

Een speciale traktatie

Bar voor boekingskantoor
Euston Road
Londen NW1 2AR

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat een goedkope persoon genoegen zal nemen met een nacht in het vijfsterrenhotel Renaissance St. In het Pancras Hotel zul je jezelf eeuwig dankbaar zijn als je jezelf trakteert op een drankje aan de bar. Dit prachtige gotische meesterwerk was was oorspronkelijk een hotel ontworpen door George Gilbert Scott en gebouwd in 1873. geopend door koningin Victoria. in 1935 nadat het hotel was gesloten, werd het pand tot 2011 gebruikt als stationskantoor. een grootschalig restauratieproject begon het te transformeren tot wat het nu is en het in zijn weelderige oude glorie te herstellen. .

Als je alleen op bezoek bent, ga dan naar de Booking Office-bar (opgericht in de originele stationskassa) en bereid je voor om weggeblazen te worden door de ruimte en een aantal werkelijk prachtige Victoriaans geïnspireerde cocktails en stoten. Je kijkt naar £ 8,50 en £ 9,50 voor het goedkoopste glas wijn of cocktail, en als dat te veel is, kun je altijd kiezen voor iets meer ontspannen in de drinkomgeving.