Londen met een klein budget: Sunday Columbia Road Flower Market

De zomer loopt misschien op zijn einde (huil!), maar ondanks de vroege nachten en grijze luchten in Londen, is er een trefzekere manier om je weekend wat kleur te geven – een bezoek aan de Columbia Road Flower Market!

Bloemenvoorraad

In wat de meest levendige markt van de stad moet zijn, wordt de Columbia Road in Oost-Londen elke zondag verlicht met exotische en lokaal geteelde bloemen, planten, bollen en kamerplanten. Een ideale plek voor wie houdt van een plek om te ruilen, er heerst altijd een fantastische sfeer tussen handelaars en shoppers.

Ook als je niet van plan bent om te kopen, zijn de verschillende soorten bloemen echt een lust voor het oog en erg leuk om te fotograferen. Maar ik zal openstaan ​​voor iedereen die erin slaagt om volledig met lege handen weg te lopen – zelfs de meest zuinige Cheapos zullen ongetwijfeld verleid worden door het assortiment ringen dat wordt aangeboden – een Duitse vriend van mij werd zelfs opgemerkt tijdens een recent bezoek. je reist met Easyjet naar huis met een bos stevige halfgedroogde bloemen die eeuwig meegaan!

Zorg dat je er vroeg bij bent om de drukte te vermijden (de markt gaat elke zondag van het jaar om 8.00 uur open en sluit om 15.00 uur), of als je op zoek bent naar een echt koopje, kom dan rond 02.00 uur aan. PM me als je de beste prijzen krijgt.

Een beetje losse cultuur

Er is tegenwoordig veel meer te doen op Columbia Road dan bloemen kopen. Als je eenmaal gevoed en gedrenkt bent, kun je een paar van de gratis onafhankelijke galerieën en kunstwinkels verkennen, waarvan vele alleen op zondag hun deuren openen voor het publiek. Columbia Road Gallery, gelegen aan The Courtyard aan de aangrenzende Ezra Street, toont voornamelijk het werk van Cornish-kunstenaars en heeft een steeds veranderende portfolio van nieuw en opkomend talent. Ga de hoek om naar The Yard en je wordt omringd door vintage kleding en meubels, evenals tal van heerlijke eet- en drinkstalletjes (waarvan er vele gratis proeverijen bieden).

In grimmige vergelijking, duik in Nelly Duff (156 Colombia Road) en geniet van straat-, tattoo- en grafische kunst. Deze eclectische mix en steeds evoluerende mix van oud en nieuw, traditioneel en ongewoon, maakt dit hoekje van Londen echt zo aanlokkelijk en altijd een kijkje waard, zelfs als je er al honderd keer bent geweest.

Bloemenmarkt Columbia Road

Elke zondag van 8u tot 15u
Buurt: Tower Hamlets
Metro: Bethnal Green of Old Street Station
www.columbiaroad.info