Londen: waar te gaan zwemmen in de stad

Als je toevallig bent Londen Op een van die zeldzame maar glorieuze zonnige dagen is het park soms gewoon niet genoeg.

Dus waarom zou u niet eens een van de geweldige buitenzwembaden of zelfs zwemvijvers van de stad overwegen? Buurtbewoners koelen hier af en koesteren zich in de zon.

Vrijetijdscentrum Park Road

Park Road, Hornsey N8 8JN
Routebeschrijving: metrostation Finsbury Park naar bus W7, die voor de deur stopt.
Website

Hoewel dit zwembad in Noord-Londen erg druk is, is het met 50 meter groot genoeg om ’s middags nog steeds je grasveld op te eisen. Om de drukte te vermijden, ga je ’s morgens vroeg naar beneden als het water koeler is en degenen die het trotseren zullen worden beloond (mijn moeder zwemt regelmatig om 8 uur!). Het hele recreatiecentrum is dit jaar gerenoveerd, waardoor het buitenzwembad nog niet open is voor de zomer, maar eind juli openen een nieuw café, kiosk en kleedkamers hun deuren. De prijzen blijven hetzelfde als vorig jaar: £ 5,60 per duik.

Brockwell Lido

Dulwich Road, SE24 0AP
Metro: Herne Hill Bovengronds Station
Website

Deze olympische skipiste, gelegen in Brockwell Park, wordt omgeven door monumentale art-decogebouwen en is een echte favoriet van Zuid-Londenaren. Zoals het lot van veel van de Londense lido’s was, werd het in 1990 gesloten, maar in 1994 heropend dankzij grote lokale campagnes en staat nu op de zomeragenda en wordt vaak Brixton Beach genoemd. Het zwembad is open van 6.30 tot 20.00 uur voor baantjes of plonsen. Toegangsprijzen zijn £ 3,10 voor zwemmen voor 10.00 uur, £ 5,90 tussen 10.00 en 17.00 uur. en £ 3,30 na 17.00 uur.

Hampstead Vijvers

Hampstead Heath, NW5 1QR
Metro: Hampstead Heath Bovengronds Station
Website

Hampstead Heath biedt enkele van de mooiste openluchtzwembaden van Londen en een werkelijk unieke ervaring. Genesteld tussen de bomen, kunt u kiezen uit een vrouwelijke, mannelijke of gemengde zwemvijver om te delen met de eenden. Alle zwembaden zijn elke dag bewaakt en open voor het publiek – de ijsduik op eerste kerstdag is een beetje een instelling, maar we raden aan om te beginnen met een zomerse duik. De zwembaden zijn niet verwarmd, dus zelfs in de zomer kan het fris zijn, maar de prachtige omgeving maakt deze dag in Londen onvergetelijk. Bovendien is de toegang slechts £ 2 per persoon!

Serpentine Lido

Hyde Park, W2 2UH
Metro: metrostation Hyde Park Corner
Website

Voor een duik in het centrum van Londen die waarschijnlijk perfect in uw sightseeingplannen past, gaat u naar Hyde Park en Serpentine Lido. Het zwembad maakt deel uit van het belangrijkste meer van Hyde Park en is vanaf 1 juni dagelijks geopend. tot 12 september Het is ook een goede keuze voor gezinnen, aangezien er ook een gechloreerd peuterbad en een kinderspeelplaats zijn, weg van het onverwarmde Lido. De entree bedraagt ​​€ 4,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen.

Gerelateerd: Vijf centrale hotels voor minder dan £ 100 per nacht in Londen