Louvre, Versailles en d’Orsay breiden openingsuren in 2015 uit

Goed nieuws voor fans van Europese feestdagen en Franse musea. Enkele van de topattracties in en rond Parijs hebben net gepost dat zij gedurende een proefperiode van twee jaar hun arbeidsduur verlengen tot zeven dagen per week. Sinds 2015 en tot 2017 Het Louvre, het Paleis van Versailles en het Musée d’Orsay zullen niet langer één dag per week gesloten zijn. Het Louvre is momenteel op dinsdag gesloten, terwijl Versailles en het Musée d’Orsay op maandag gesloten zijn.

Dat is in lijn met verschillende musea in heel Europa en in New York, die de afgelopen jaren ook hun schema’s hebben uitgebreid om de stijgende vraag bij te houden terwijl ze worstelen om de inkomsten van hun instelling te vergroten. Dit nieuwe beleid van het Ministerie van Cultuur kan leiden tot grote veranderingen in de manier waarop toeristen Parijs ervaren. Laten we eens kijken naar enkele van de mogelijke implicaties.

Huidige werkuren

Het Louvre
Maandag, donderdag, zaterdag, zondag: van 9u tot 18u
Woensdag, vrijdag: 9u tot 21:45u
Dinsdag gesloten

Laatste gedachten

MoMA (Museum of Modern Art) in New York in 2013. schakelde over naar een dagelijks schema en voelde de effecten onmiddellijk. Het is meestal nog steeds vol, maar de drukte is uitgedund gedurende de zeven dagen dat de extra dag moet komen. Als lid is het ook leuk om een ​​extra dag per week te hebben om die topshow te zien voordat deze sluit.

Immers, meer is altijd beter dan minder als het gaat om lokale attracties, en die extra dag open blijven kan alleen maar een positief effect hebben op zowel bezoekers als de lokale bevolking. We wachten op de definitieve resultaten, maar we blijven hopen dat we met deze veranderingen meer tijd hebben om Parijs te verkennen en minder tijd om in de rij te staan.

Wat denk je? Ben je enthousiast over deze nieuwe ontwikkelingen die naar Parijs komen? Laat het ons weten!