Moet je Disneyland Parijs bezoeken? Enkele gedachten over een gekke dagtocht.

Disneyland Parijs is een woord dat velen angst en vreugde brengt bij zoveel anderen. Ik was daar. En ik zou opnieuw gaan. Maar is het echt de moeite waard om te vertrekken? Parijs op bezoek komen?

Voordat je met je ogen begint te rollen, weet dat in 2013 bijna 15 miljoen bezoekers vonden het de reis waard. Laten we het dus niet meteen uitsluiten.

En niet alleen de Fransen gaan. Britten vormden 14% van de reizigers, 8% uit Spanje en 6% uit Nederland. Ongeveer 9% kwam van buiten Europa.

Wie moet er gaan?

Als je een Disney-fan bent en dat al bent geweest Eiffeltoren en naar Het Louvreje hoeft je niet helemaal schuldig te voelen als je naar Disneyland Parijs.

Ik ging voor het eerst in het buitenland studeren na een paar maanden “onderdompeling”. Toen een andere Amerikaanse vriend uit Italië op bezoek kwam, namen we hem schaamteloos mee naar Disney en hadden we een leuke dag. Het was raar en hersenloos.

En een dagtocht daar is een beetje verontrustend en verrassend nieuw, vooral als je van Disney houdt of zelfs van Disney houdt. Het is een rare Europese versie van Orlando of Anaheim, waar Mickey Frans spreekt, Minnie Engels spreekt en het personeel uit de hele EU komt.

Heeft die piraat een Italiaans accent? Klopt. En kijk! Hier is Ariel… die spreekt met een Iers accent!

De attracties zijn in principe hetzelfde, hoewel sommigen het leuk vinden Crush’s Coaster met personages uit Finding Nemo en Remy’s Adventure die dit jaar debuteren, geïnspireerd door Ratatouille, zijn duidelijk Frans.

Maar maak je geen zorgen: favorieten als Pirates of the Caribbean en Space Mountain zijn er nog steeds. En “It’s a small world” kruipt net zo irritant in de hoofden van Europeanen als in de VS.

Het komt erop neer: als je naar Disneyland Parijs wilt, ga dan. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand er spijt van heeft. Maar wees je bewust van wat je doet, zodat je niet veel geld uitgeeft.

ik ga daar heen

Afhankelijk van waar verblijf je in parijsje moet de RER A-trein nemen, dus bereid een paar euro (€ 15 heen en terug vanaf station Nation) voor om in Marne-la-Vallée te komen.

En check de tijden: het park sluit het hele jaar door op verschillende tijden. Als je niet in een resort verblijft, zorg er dan voor dat de treinen nog rijden wanneer je van plan bent te vertrekken, of wees voorbereid 100 € taxirit.

Kaartjes

Je kunt misschien een ticketdeal krijgen op een site als BilletReduc. Anders beginnen tickets bij ongeveer € 45 Disneyland-websiteafhankelijk van de dag en tijd van het jaar.

Merk op dat het park in twee delen is verdeeld: Disneyland Park en Walt Disney Studios. Je kunt beide gemakkelijk op één dag bezoeken, dus houd daar rekening mee bij het kopen van je ticket, want ze bieden een of twee parken aan.

Voedsel

Als je een paar euro wilt besparen terwijl je daar bent, doe jezelf dan een paar gunsten. Pak een lunch en wat snacks. Terwijl sommigen van ons gewoon snoep drinken, dat in bijna elke boetiek in het park verkrijgbaar is, kan het lekker zijn om een ​​broodje te eten. Eten in de parken is niet bizar duur, maar ook niet leuk, dus pak iets in met een rugzak en ga naar de bakker of winkelcentrum voordat u Parijs verlaat.

Het is misschien Disneyland, maar je bent nog steeds in Frankrijk – geen reden om lekker eten op te offeren.

Wat denk je?

Ben je in Disneyland Parijs geweest? Vond je het de moeite waard? Zou je opnieuw gaan? Enig idee of je wel of niet gaat? Deel met ons in de comments!