Moet je een London Pass of een Time Out-kaart kopen?

Hoewel veel van de topattracties van Londen, zoals de nationale musea, volledig gratis zijn, zijn er nog steeds must-sees met een flink prijskaartje.

Of je nu in de stemming bent om door de stad te cruisen bij de London Eye, in de bloederige diepten van de London Underground te duiken of meer te weten te komen over de geschiedenis ervan in de Tower of London, je hebt binnen de kortste keren geen geld meer. na een of twee toegangsprijzen.

Dit zijn de beste geldbesparende opties voor verschillende soorten bezoekers van Londen.

London Edition: voor de doorgewinterde toerist

London Pass, de meest uitgebreide kortingskaart van de stad, is beschikbaar voor tochten van één, twee, drie, zes en tien dagen. Het is niet goedkoop, met kaartjes voor volwassenen die £ 49 kosten voor een eendaagse pas en tot £ 199 voor tien dagen, inclusief onbeperkt reizen met het openbaar vervoer. Maar als je eenmaal de kaart hebt, krijg je gratis toegang tot ongeveer 60 attracties en sla je de wachtrijen op bepaalde locaties over.

Er zijn nogal wat attracties op de pas, van de Tower of London (normaal £20), Westminster Abbey (normaal £18) en Hampton Court Palace (normaal £16,50), tot Thames River Cruises (normaal £18), Arsenal. Stadiontours (normaal £ 18) en zelfs gratis bioscoop, schaatsen of bowlen.

Ons oordeel? Het is de investering alleen waard als u uw tijd zorgvuldig plant en er zoveel mogelijk in stopt. Als u Londen voor het eerst bezoekt en van plan bent de vele attracties te bezoeken, waaronder de gratis musea van de stad, zult u merken dat u uw geld vrij snel terugkrijgt. Soms kun je zelfs korting krijgen op kortingen, dus kijk op de website voor aanbiedingen en koop vroeg, want de kaart kan tot 12 maanden na aankoop worden geactiveerd.

Time-outkaart: voor de toerist in ontkenning

Als je van plan bent sightseeing te combineren met veel eten, drinken en entertainment, dan is dit misschien de optie voor jou. Normaal £ 49 voor een jaar, is de Time Out Card momenteel te koop voor slechts £ 24,50, waardoor het echt een geweldige optie is voor zowel bezoekers als Londenaren.

Hoewel je geen gratis toegang tot dingen krijgt, biedt het kortingen op veel attracties, van 10% tot 60% korting, twee-voor-één toegang of “extraatjes” (eigenlijk kleine gratis dingen om je ervaring te verbeteren). . Kom ’s avonds, de kaart bespaart u ook geld op bars en restaurants, theater, bioscoop, livemuziek en een scala aan rondleidingen en activiteiten door de stad. Ze zullen je ook wekelijks mailen. e-mails met uitnodigingen voor exclusieve evenementen, presentaties en pop-ups waar je anders niet van zou hebben gehoord.

Ons oordeel? Als je je Londense ervaring wilt balanceren tussen cultuur en nachtleven, dan zul je zeker de voordelen van deze kaart zien. Ideaal voor diegenen die een langer verblijf in de stad plannen en zich willen verdiepen in de verborgen juweeltjes in plaats van alleen de grote namen. Deze kaart geeft je meer het uitzicht van een Londenaar op de stad.

Twee-voor-één deals met National Rail: voor de relaxte bezoeker

Een andere manier om geld te verdienen aan populaire attracties is met een reiskaart die is uitgegeven door National Rail. Dit veronderstelt dat u op de dag naar Londen reist, dus de korting is niet geldig met een Oyster-kaart, maar als u een reiskaart koopt bij een National Rail-station (bijv. St. Pancras, Victoria, Paddington of Euston), krijgt u een papieren ticket uitgegeven die u kunt gebruiken om twee in te wisselen voor één toegang tot meer dan 150 attracties in de stad. Deze omvatten London Underground, Madame Tussauds, de London Eye en de Tower of London, evenals theatertickets en aanbiedingen in winkels en restaurants.

Ons oordeel? Een geweldige optie voor diegenen die de bezienswaardigheden in een rustig tempo willen bekijken zonder vooraf een grote investering te doen. De kortingen zijn echter niet van toepassing op individuele reizigers, aangezien u als stel moet reizen om hiervan te profiteren. Om het meeste uit de deal te halen, moet je ook een beetje plannen – naast het tonen van je reiskaart bij binnenkomst, moet je een 2FOR1-voucher voor de door jou gekozen attractie afdrukken van de Days Out Guide-website. Dus, organiseer en bespaar!

Wat denk je?

Heb je een van deze passen gebruikt om te besparen op je bezoek aan Londen? Dacht je dat ze waardevol waren? Vertel ons over uw ervaring!