München: 5 klassieke Beierse gebakjes voor ongeveer € 1

Deutschland heeft enkele van de beste bakkers van Europa, en Beieren heeft de deegachtige grasmat voor fantastische taarten en gigantische taarten. Nog mooier zijn de heerlijk lage prijzen voor een groot snoepje: boven de 1 euro komen ze zelden.

Wil je het beste proberen? Hier zijn onze top vijf keuzes voor Beierse bakkerijen in en rond München.

1. Pagina

Het is zacht, licht gezouten en kan zo groot zijn als je hoofd. Ja, de Beierse cake of Bresen is een hoofdbestanddeel van alle bierhallen en traditionele bakkerijen in München. Om van te watertanden als het deeg met gouden korst afbrokkelt en pluizig wit deeg onthult, licht zoet en heerlijk met een smeersel van boter of mosterd.

2. Krapfen

Stel je een vuistgroot zelfgemaakt gebak voor, gebakken en bestrooid met suiker. Krapfen is gemaakt met luchtige gist die in je mond smelt tot een heerlijk dichte donut. Krapfen kan gevuld worden met vanillecrème, frambozen en abrikozen. Het deeg heeft verschillende namen, afhankelijk van de regio in Duitsland, maar de Beieren laten het bereik zien (vanille is vergelijkbaar met Beierse room).

3. Pruimentaart

Het is zwetschgenkuchen in het Duits, maar laten we het bij de ietwat rommelige pruimencake houden. Het is als een cakebeslag van engelenvoedsel met vers gesneden pruimen erop, licht gebakken in gelatine. De pruimen zijn sappig genoeg om door de cake te sijpelen, waarna de uiteindelijke combinatie tot in de perfectie wordt gekoeld. Soms wordt het gegarneerd met boterkruimels of slagroom – een geweldige keuze voor niet te zoete desserts.

4. Apfelstrudel

Apfelstrudel is een stukje Beierse hemel en een persoonlijke favoriet, zeker de extra paar euro waard. Het deeg wordt zo dun mogelijk gerold en de strudel bestaat meestal uit meerdere lagen gebakken kaneelappels, strudelvellen, noten en rozijnen. Het wordt warm geserveerd met vanillesaus voor een geruststellend, hartverwarmend dessert.

5. Rum rozijnen pannenkoek

Een Beierse en Oostenrijkse klassieker, deze rum-rozijnen- en amandelpannenkoek wordt kaiserschmarrn genoemd. Kleine pannenkoekenreepjes die licht en zoet zijn, meestal met een warme topping zoals zelfgemaakte appelmoes of pruimensaus. Het wordt meestal gemaakt als één grote pannenkoek en de traditie is om het met de hand in stukken te scheuren. Dit is een eenvoudig voorgerecht dat perfect is voor twee.