New York: de winterse (en budgetvriendelijke) reisoverlevingsgids

Als het gaat om hoteldeals in New York, is de winter moeilijk te verslaan. En toch kan de winter op veel andere manieren de duurste tijd zijn om te bezoeken.

Ik zal het even uitleggen: New York verkennen, vooral als het goedkoop is, houdt in dat je veel tijd in de buitenlucht doorbrengt – wandelen door Central Park, de vele gratis zomerattracties, kijken naar het Chrysler Building… Zelfs stevig wandelen door de drukte is een must- New Yorkse ervaring hebben. . Natuurlijk worden al deze gratis activiteiten moeilijk, zelfs ondraaglijk, als de temperatuur daalt, maar je hoeft niet al je hotelbesparingen uit te geven aan taxi’s en indooractiviteiten. Hier zijn enkele tips voor winterreizen in New York.

Rond rijden

Zoals elke New Yorker die mijn zout waard is, heb ik de neiging om me te voet te verplaatsen. Ik loop veel, ik kies vaak mijn eigen benen boven de metro. Maar ik ben ook een “winterfreak”. Als het koud wordt, wil ik veel minder lang buiten zijn en wordt de taxirit veel aantrekkelijker. Maar hier is een geheim: zelfs als het 10 graden buiten is, hoef je zelden een taxi te nemen!

New York City heeft een van de beste transportsystemen ter wereld, en hoewel het koude weer soms de trein- en busdienst kan beïnvloeden, zijn ze nog steeds comfortabel, goedkoop en vaak sneller dan taxi’s. Verschillende (gratis!) apps helpen je gemakkelijk door de metro en bussen te navigeren, zodat je buiten in de kou moet wachten. Alle drie onderstaande apps bieden realtime gegevens over trein- en busschema’s (wanneer je bovengronds bent), maar elk heeft verschillende elementen voor verschillende soorten reizigers.

Voor wie wat extra motivatie nodig heeft. Daarnaast vertelt Citymapper je hoeveel calorieën je per route verbrandt en hoeveel (meer) een taxi kost.

Voor mensen met navigatieproblemen. Transitapp heeft een handige kleurcodering, net als de treinen zelf, om het gemakkelijk te maken om de juiste lijn te kiezen. De app laat ook zien wanneer de volgende trein of bus komt en maakt het gemakkelijk om dienstregelingen te zien, zodat je je dag kunt plannen.

Voor claustrofoben. Moovit is een leuke app met een sociaal element. Het biedt niet alleen routes en dienstregelingen, maar registreert ook de gegevens van iedereen die rijdt met de app open. Dit geeft je een idee van hoe overvol de bus zal zijn en helpt je om vertragingen en mogelijke alternatieve routes in de gaten te houden.

Winteractiviteiten zijn goedkoop

Het kan moeilijk zijn om een ​​dag in de kou door Central Park te dwalen, maar voordat je op zoek gaat naar het ene museum en de andere binnenattractie, overweeg dan deze tips voor binnenactiviteiten.

Profiteer van de gratis museumdagen. Bijna elk museum in New York City heeft een bepaalde hoeveelheid tijd – of het nu een gratis toegangsdag is of een pay-what-you-want-avond – waarin het aanbiedingen biedt. Een alleenstaande volwassene kan ongeveer € 100 besparen door een week lang elke dag een ander museum te bezoeken. Bekijk onze gratis gids voor museumdagen om te zien wat er elke dag te zien is.

Bezoek attracties die altijd gratis zijn. Als het uitzoeken van gratis museumdagen ingewikkeld lijkt, wees dan nooit bang. New York zit ook vol met gratis entertainment. De hoofdvestiging van de New York Public Library (5th Avenue en 42nd Street) is gratis en prachtig. Dwaal door de hoge zalen en bekijk zeker de majestueuze kaartenkamer. Ook gratis is het National Museum of the American Indian (1 Bowling Green), dat een bezoek waard is, zowel voor het verbazingwekkende Alexander Hamilton Custom House als de indrukwekkende tentoonstellingen.

Bezoek ons. Je zult niet in je eentje door een van de buurten willen lopen, maar er zijn enkele unieke (en binnen) gratis rondleidingen. Krijg een kijkje in de werking van de nationale economie tijdens een rondleiding door de Federal Reserve (33 Liberty Street) of leer meer over bierproductie in Brooklyn Brewery (79 N 11th Street, Williamsburg). Zorg ervoor dat u Fed minstens een week van tevoren reserveert. De brouwerij organiseert regelmatig rondleidingen op zaterdag en zondag, maar het is een goede plek om elke dag van de week een paar uur binnen door te brengen. Het bier is goedkoop en de sfeer is leuk.

Omarm de kou. Soms moet je gewoon grijnzen en verdragen, hoe ellendig de kou ook kan zijn, het is gemakkelijk om te genieten in New York. Maak een rondje op de schaatsbaan van Bryant Park (toegang is gratis, schaatsen huren kost € 14) of duik in de Polar Bear Club, die dappere zielen uitnodigt om zich bij hen aan te sluiten en gasten om elke zondag van november tot april te “zwemmen” op Coney Island (praat over streetcred!).

Het is amusement. Deze culturele stad zit vol met entertainment, en hoewel het meeste je zal kosten, is er een verscheidenheid aan liedopties. Breng een vrijdagavond door in de Brooklyn Academy of Music, waar het gratis entertainment in BAMcafé Live (30 Lafayette Avenue, Brooklyn) kan variëren van rock tot pop tot jazz, of bezoek de beroemde Marie’s Crisis (59 Grove Street) waar je kunt genieten in de muzikale stijlen van vriendelijke stamgasten die zich rond de piano verzamelen en showdeuntjes uitdragen. Als je op zoek bent naar komedie, zijn er ook genoeg gratis (bekijk deze lijst voor ideeën).